Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen idén nem vesz részt gyári alakulatként a rally világbajnokságban, azonban a versailles-i gárda szakemberei nem lazsálnak, mivel gőzerővel dolgoznak a C3 WRC-n, amellyel 2017-ben visszatérnek a sorozatba.

A kocsi a múlt héten a csapat Párizs melletti pályáján már megtette az első métereket, a napokban pedig Dél-Franciaországban próbálták ki murvás körülmények között. Az első teszten Kris Meeke vezette a C3 WRC-t, de Craig Breen is hamarosan lehetőség kap, hogy kipróbálja a 2017-es technikát.

160415 citroen n2

A tesztautót még álcázó festéssel látták el a franciák, a hűtőrácsra pedig a #TEST1 feliratot helyezték el. A Citroen az első gyártó, aki élesben is tesztelte a 2017-es szabályoknak megfelelő World Rally Car-t.


Ugyan gyári csapatként nincs jelen a 2016-os rally világbajnokságban a Citroen, a PH Sport DS3 WRC-ivel Meeke, Breen, Stephane Lefebvre és Khalid Al-Qassimi is rajthoz áll néhány futamon. A Portugál Rallyn Meeke, Lefebvre és Al-Qassimi fogja képviselni a márkát, míg Lengyelországban Meeke kerül a kispadra, és Breen ülhet be az egyik DS3 WRC-be.


További híreink a rally világából