Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport szakemberei egy látványtervvel rukkoltak elő, amelyen megmutatják, hogy milyennek képzelik el a Polo R WRC-t a 2017-es szabálymódosítások után.

A Volkswagen egymás után nyeri a versenyeket a rally világbajnokságban, tavaly augusztusban pedig nekiláttak a 2017-es versenyautójuk fejlesztésének, hogy ez a sikersorozat tovább folytatódhasson.

160413 volkswagen n2  

„A 2017-es szabályok sok látványos technikai újítást tartalmaznak. A jövő World Rally Car-jai magukban foglalják majd mindazt a tapasztalatot, amit a csapatok az elmúlt években szereztek.” –nyilatkozta Jost Capito, a Volkswagen Motorsport első embere. „Sokkal dinamikusabbak és biztonságosabbak lesznek. Ahogy eddig, most is alapos munkát végzünk az új generációs Polo R WRC-n. A legfontosabb most az, hogy a jövő év elejére megteremtsük a legjobb előfeltételeket ahhoz, hogy a 2017-es autónk ugyanolyan sikeres legyen, mint az elődjei.”


Az új szabályok értelmében, amit az FIA tavaly júliusban fogadott el, az autók új aerodinamikai csomagot kapnak. Ennek köszönhetően körülbelül 50 milliméterrel szélesebbek lesznek, emellett nagyobb hátsó szárnyat valamint terjedelmesebb lökhárítókat kapnak a WRC-k. A motorháztető alatt a 33 milliméteres turbószűkítő 36 milliméteresre nő, így körülbelül 380 lóerősek lesznek az új autók. A jövő WRC-i 25 kilogrammal lesznek könnyebbek, aminek köszönhetően jobb lesz a gyorsulás és a csúcssebesség területén is javulás várható.


További híreink a rally világából