Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier autózta a legjobb időt a Monte-Carlo Rally shakedown-ján.

A 30 éves francia világbajnok 2 perc 15,3 másodperces idővel teljesítette a 3,52 kilométeres pályát a VW Polo R WRC-vel.

Kris Meeke és Mads Ostberg az első teljes szezonjukat kezdték meg a Citroennél, és Ogier mögött értek célba. A két Citroenes 1,2 másodperccel vezetett lassabb a franciánál.

A shakedown-nak Chateauvieux adott otthont, amely hat kilométerre, délre helyezkedik el Ogier szülővárosától, Gap-tól. A francia, tehát hazai pályán szerepelt, de a shakedown eredményeit soha nem tartja mérvadónak.

„Ma már teljesen száraz volt az időjárás, de az útviszonyok elég sokat változtak. Néhányan talán kicsit lassan mentek ma, de meg kell várni a versenyt, hogy lássuk, ki milyen gyors valójában. Sok esőt várunk holnapra, ami kicsit megbonyolítja a helyzetünket. Reggel fél 8-kor startolunk, amikor még sötét lesz, és úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű dolgunk.” – nyilatkozta Ogier.


Meeke elégedett volt a shakedown-on nyújtott teljesítményével, annak ellenére, hogy rosszul választott gumit.

„Nem tudok panaszkodni, mivel minden nagyon jó. Lágy abroncsokon mentünk a szuper lágy helyett – azt hittem ezekhez a feltételekhez ez lesz a tökéletes választás. Elnézve az időmet, úgy gondolom, hogy jó verseny előtt állunk. Nagyon jól érzem magam.” – árulta el Meeke.

A Volkswagenes Jari-Matti Latvala volt a negyedik, Robert Kubica pedig az ötödik helyen mutatkozott be a Fiestával.

Thierry Neuville futotta a hatodik időt a vadonatúj Hyundai i20 WRC-vel.

A shakedown eredménye:
1. S.Ogier (VW Polo R WRC) 2:15.3
2. K.Meeke (Citroen DS3 WRC) 2:16.5
2. M.Ostberg (Citroen DS3 WRC) 2:16.5
4. JM. Latvala (VW Polo R WRC) 2:18.2
5. R.Kubica (Ford Fiesta RS WRC) 2:18.3
6. T.Neuville (Hyundai i20 WRC) 2:18.4
7. M.Hirvonen (Ford Fiesta RS WRC) 2:18.8
8. D.Sordo (Hyundai i20 WRC) 2:20.4
8. A.Mikkelsen (VW Polo R WRC) 2:20.4
10. B.Bouffier (Ford Fiesta RS WRC) 2:21.9

További híreink a rally világából