Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A jövő hónap elején kezdik el tesztelni a Toyota 2017-es World Rally Car-ját, erősítette meg a csapat vezetője, Tommi Mäkinen.

Voltak olyan tervek is, hogy a Finnországban épült Yarist már ezen a héten kipróbálják, azonban egyes alkatrészek megérkezésének a csúszása miatt kénytelenek voltak módosítani a programon.

A négyszeres világbajnok Mäkinen az autosport.com-nak a következőket mondta: „Eredetileg áprilisra terveztük az első tesztet. Láttunk arra is lehetőséget, hogy már márciusban elkezdjük a próbát, de végül ez nem jött össze, így visszatértünk az eredeti tervhez. Semmivel nem vagyunk elkésve, minden a jó úton halad. Ez csak egy apróság. Minden rendben van, és már a motort is beraktuk a kocsiba, csak néhány kisebb elemre várunk. Igazán nem történt semmi dráma.”

160316 toyota n2

Mäkinenék Finnország középső részén teszik meg az első kilométereket a Yaris WRC-vel, majd később távolabbi helyszíneken is kipróbálják az autót.

„Májusig még kellene tesztelnünk valahol Dél-Európában és Közép-Európában is. Így sok kilométert tudnánk megtenni.”


Annak érdekében, hogy az alakulat elérje a célját, és hogy ott lehessen a jövő évi Monte-Carlo Rallyn, a Toyota Gazoo Racing két tesztcsapattal fog dolgozni, hogy minél több adatot gyűjtsenek össze az új autóról. A hírek szerint az első alkalommal Tommi Mäkinen fogja vezetni a Yarist.

„Úgy gondolom, hogy ez lehetséges. Az első teszten szeretnék én menni a kocsival, ami nagyszerű lenne. Természetesen viszem magammal a mérnököket is, de szerintem még mindig tudok vezetni…” -tette hozzá a finn.

A Toyota négy egyéni (1990, 1992, 1993, 1994) és három konstruktőri (1993, 1994, 1999) bajnoki címet szerzett a WRC-ben, de 1999 végén kiszálltak a rally világbajnokságból és a Forma-1-re kezdtek összepontosítani.


További híreink a rally világából