Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport csapatfőnöke, Malcolm Wilson szerint, Robert Kubica hasonlóképp áll a rallyhoz, mint a 2013-as ezüstérmes, Thierry Neuville.

A korábbi Forma-1-es pilóta Wilson csapatában, egy Ford Fiesta RS WRC-vel fog szerepelni a 2014-es bajnokságban, amely a héten kezdődik Monte-Carlóban. Az M-Sport tavalyi meglepetésembere, Thierry Neuville eközben a Hyundai színeiben áll rajthoz az idei szezonban.

 


 

„Ezekben a napokban a pilótáknak sokkal jobban kell koncentrálniuk és elkötelezettnek kell lenniük, hogy elérhessék a céljaikat. Tavaly Thierry semmi másra nem gondolt, csak arra, hogy bajnok legyen... - Robertnél is ezt látom. A legmagasabb szinten akarja űzni ezt a sportot.” – nyilatkozta Wilson.

A csapatfőnök azt is elárulta, hogy Kubica is ugyanolyan összhangban van a teammel, mint tavaly Neuville.

„Thierry fantasztikusan tudott együttműködni a csapattal, és elképzelhetőnek tartom, hogy Robert még ezt is túl fogja szárnyalni. A közelmúltban két éjszakán keresztül dolgoztunk a speciális kéziféken és Robert is ott volt a mérnökökkel és a szerelőkkel.” – tette hozzá Wilson.

Kubica a jobb karját még mindig nem tudja teljes jól használni a 2011-es balesete óta, ezért a Fiestáján két olyan módosítást is elvégeztek, amelyeket az FIA jóváhagyott. A szokásos mechanikus sebességváltó helyett egy pneumatikus rendszert építettek be, amelyet a kormányról tud működtetni. A másik változtatás a kéziféken történt. Kubicának nem kell meghúznia a kart, hanem annak megtolásával tudja aktiválni a rendszer.

További híreink a rally világából