Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen-csoportnál tavaly kirobbant dízelbotrány veszélybe sodorta a cég WRC-s programját, de most megerősítették, hogy a 2019-es szezon végéig biztosan ott lesznek a bajnokságban.

Jost Capito, a Volkswagen Motorsport igazgatója az autosport.com-nak a következőket nyilatkozta: „A korábbi igazgatótanács 2019-ig jóváhagyta a WRC-s programunkat. Azonban amikor novemberben megújult a vezetőség, ugyan rábólintottak az idei évünkre, de azt mondták: ’Tavasszal visszatérünk és megbeszéljük a jövőt.’ Most ismét előhoztuk a témát, és ugyanúgy zöld utat kaptunk, mint ahogy az korábban is történt. Semmi újdonság nincs, csak annyi, hogy 2019-ig biztosan maradunk a bajnokságban.”

160310 volkswagen n2

Jürgen Stackmann a Volkswagen igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és vevőszolgálatért felelős tagja a következőket mondta: „A rally világbajnokság a mi sportunk. Rövid idő alatt, elképesztő eredményeket értünk el, és ez hatalmas motivációt ad az egész vállalatnak, mivel ebből is kiderült, hogy csapatmunkával mennyi minden elérhető.”


A Volkswagen 2013-as debütálása óta uralja a rally világbajnokságot. Három bajnoki címet szereztek Sebastien Ogier jóvoltából, és az eddigi 42 versenyükből 37-et megnyertek.

Frank Welsch, a Volkswagen igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja elárulta, hogy már dolgoznak a következő generációs autón. - „Nagyon jó érzés háromszoros bajnoknak lenni, és egy ideje már dolgozunk a 2017-es kocsin. Elkötelezettek vagyunk a folytatás mellett, és legalább még három évig részt veszünk a bajnokságban. Reméljük, hogy továbbra is hasonlóan sikeresek leszünk, és várjuk az új riválisokat is.”


További híreink a rally világából