Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Dani Sordo a bronzérmes pozícióban zárta a 2016-os rally világbajnokság harmadik fordulóját, a Mexikó Rallyt. A spanyol pilóta utólag egy 2 perces időbüntetést kapott, így elveszítette a harmadik helyért járó pontokat.

A Hyundai Motorsport spanyol versenyzője a harmadik helyen ért célba a Mexikó Rallyn, amivel megszerezte csapata idei harmadik dobogós helyét. Sordoék a megengedett 28 gumiabroncs helyett eggyel többet használtak a verseny során, és ezért egy 2 perces időbüntetéssel sújtották őket a stewardok.

160307 sordo n2

Sordo büntetése után az M-Sport norvég pilótája, Mads Ostberg örökölte meg a bronzérmes pozíciót, a nagy időkülönbségeknek köszönhetően pedig a spanyol csupán egy pozíciót veszített.

A Hyundai csapat menedzsere, Alain Penasse szerint kommunikációs hiba történt, mivel Sordo három új és két használt abroncsot kapott, pedig csak két újjal és három használttal kellett volna ellátni az i20 WRC-t.

„Most visszautazunk Alzenauba, és kivizsgáljuk az ügyet. Az biztos, hogy ez nem vesz el annak a munkának az értékéből, amit a versenyzőpáros és a csapat végzett az egész verseny során.” -nyilatkozta Penasse


A bajnokság állása három forduló után:

1. Sebastien Ogier   77 pont
2. Mads Ostberg   42
3. Andreas Mikkelsen   33
4. Dani Sordo   30
5. Hayden Paddon   29

1. Volkswagen Motorsport   97 pont
2. Hyundai Motorsport   61
3. M-Sport WRT   46
4. Volkswagen Motorsport II   30
5. Dmack WRT   26


További híreink a rally világából