Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagenes Jari-Matti Latvala elárulta, hogy számára a rally világbajnokság következő állomásán, Mexikóban kezdődik el a szezon. A finn pilóta sem Monte-Carlóban, sem Svédországban nem szerzett pontot.

Jari-Matti a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-n lecsúszott az útról, ami miatt megsérült a Polo R WRC-jének a felfüggesztése. Latvala az árokjárás során egy nézőt is elsodort, akinek szerencsére nem esett baja, viszont a finnt pénzbüntetéssel sújtották, mivel nem állt meg a baleset után.
Svédországban tovább folytatódott a pilóta pechsorozata. A skandináv futam első napján eltört a Volkswagen Polo R WRC féltengelye és Latvala  a nap végén kénytelen volt feladni a küzdelmet.
160217 latvala n2
 
„Elhasználtam a jokeremet, mivel Monte-Carlóban én hibáztam, most viszont az autó használta el a jokerét. Most már ezt letudtuk, így talán számomra is elkezdődhet a szezon a következő versenyen, Mexikóban.” –kezdte Latvala.
 
„Svédországban nehéz hétvégénk volt. Egész pénteken szenvedtünk a sérült autóval.  A Power Stage-en minden megtettem, de mivel elsőként mentem végig a szakaszon, nem volt esélyem a pontszerzésre. Szomorú, de ez van.”

 
„A szezon kezdete teljesen másképp alakult, mint ahogy elképzeltem. Nulla pontom van két verseny után, szóval itt az ideje, hogy teljesítsek versenyről versenyre.  Seb (Ogier) egy kemény srác, nehéz ellene csatázni. Természetes mindent meg fogok tenni, de annál többet nem tudok, mint hogy megpróbálok pontokat szerezni a következő futamon.”
 
Latvalának nem lesz könnyű dolga a közép-amerikai verseny sem, főleg mivel az elmúlt négy szezonban csak egyszer, 2014-ben sikerült beférnie a top 10-be; igaz akkor a dobogó második fokára állhatott fel.

További híreink a rally világából