Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szombaton öt gyorsasági szakasz szerepelt a Svéd Rally programjában. A pénteki napot Sebastien Ogier zárta az élen Hayden Paddon és Mads Ostberg előtt.

A szombati első szakaszon Ogier száguldott végig a leggyorsabban, a délelőtti második távot pedig Jari-Matti Latvala zárta az élen. A finn pilótát tegnap utolérte a technika ördöge, azonban a tizenkettedik gyorsaságin közel 10 másodpercet adott annak a Kris Meeknek, aki szintén kiesett pénteken a versenyből, miután eltalált egy követ, ami megrongálta a DS3 WRC-jének a felfüggesztését.
Az M-Sport francia újonca, Eric Camilli a fredriksbergi pályán tetőre rakta a Ford Fiesta RS WRC-t, így a Monte-Carlo Rallye után a svéd futamot is nulla ponttal zárja a pilóta.
 
160213 sweden n2
 
A délutáni kört is Ogier és Latvala uralta. A 22 kilométeres rämmeni gyorsaságin Latvala 1.7 másodperccel bizonyult gyorsabbnak Meekenél, és 5.3-mal volt jobb csapattársánál, Ogiernél.  A következő szakaszt a francia világbajnok nyerte, 1 másodperccel megelőzve Latvalát. A nap utolsó gyorsaságiján Jari-Matti ismét legyőzhetetlen volt. A finn 2.6 másodperccel volt jobb honfitársánál, a Skoda Fabia R5-tel versenyző Teemu Suninennél. A 1.9 kilométeres karlstadi szuperspeciálon Ott Tänak végzett a harmadik pozícióban, míg negyedikként Pontus Tidemand ért célba az R5-ös Fabiával.

 
A WRC 2-ben továbbra is Elfyn Evans vezet az R5-ös Ford Fiestával. A walesi mögött Pontus Tidemand autózik a Skodával, a képzeletbeli dobogó harmadik helyén pedig a Fiesta R5-öt terelgető Anders Grondal tanyázik. A norvég közel 2 perccel marad el a kategóriát vezető Evanstől.
 
A Svéd Rally állása a második versenynap után:
 
1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   1:52:04.7
2. H.Paddon – J.Kennard (Hyundai i20 WRC ’16)   +17.1
3. M.Ostberg – O.Floene (Ford Fiesta RS WRC)   +42.3
4. A.Mikklesen – A.Jaeger (Volkswagen Polo R WRC)   +1.07.4
5. O.Tänak – R.Mölder (Ford Fiesta RS WRC)   +1:31.6
6. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC ’16)   +1:56.3
7. H.Solberg – I.Minor-Petrasko (Ford Fiesta RS WRC)   +2:17.2
8. C.Breen – S.Martin (Citroen DS3 WRC)   +2:20.8
9. E.Evans – C.Parry (Ford Fiesta R5)   +4:44.7
10. P.Tidemand – J.Andersson (Skoda Fabia R5)   +5:12.6

További híreink a rally világából