Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Robert Kubica megerősítette, hogy nem áll rajthoz a 2016-os rally világbajnokság második fordulóján, a Svéd Rallyn. A 31 éves lengyel pilóta a havas futamon kívül a mexikói és az argentin versenyt is kihagyja.

A korábbi Forma-1-es pilóta a Monte-Carlo Rallye első teljes napján lecsúszott az útról, és összetörte a Ford Fiesta RS WRC-jének az elejét. A kocsit visszaszállították az M-Sport bázisára, hogy időben helyre tudják hozni a karlstadi versenyre, azonban a lengyel nem utazik el Svédországba.

160201 kubica n2

Kubica azt is elárulta, hogy sem Mexikóban sem Argentínában nem lesz ott, így legközelebb a május közepén megrendezésre kerülő Portugál Rallyn ülhet ismét autóba.

Kubica a Monte-Carlo Rallye előtt kijelentette, hogy a WRC-n kívül más lehetőségeket is szemmel tart, így elképzelhető, hogy a szezon második felében már egy másik sorozatban láthatjuk versenyezni.

A Svéd Rally nevezési listája itt olvasható.


További híreink a rally világából