Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport idén is címvédésre készül, ezért apróbb módosításokat hajtottak végre a Polo R WRC-n. A sorozat legsikeresebb autója az elmúlt 39 versenyből 34-et megnyert, és az elmúlt évekhez hasonlóan, 2016-ban is három kocsival fog szerepelni az alakulat a bajnokságban.

A Polo első segédkeretét megerősítették, akárcsak a murvás specifikációjú autók hátsó lengőkarjait. Az erőforrás szinte ugyanaz lesz, mint a tavalyi évben, csupán a dugattyúkhoz nyúltak hozzá a csapat szakemberei.

160113 polo n2

„Zsinórban harmadik alkalommal is meg akarjuk védeni a világbajnoki címünket. Az ellenfeleink nem pihentek, és továbbfejlesztették az autóikat az idei szezonra. Természetesen mi is így cselekedtünk.” –nyilatkozta Jost Capito a Volkswagen Motorsport igazgatója.


„A Polo R WRC-n alapvetően csak kisebb finomhangolásokat hajtottunk végre, hogy még jobb legyen a bajnokautó.  Szem előtt kell tartanunk a rally világbajnokságra vonatkozó szabályokat, amelyek csak néhány módosítást engedélyeznek a homologizációs időszakon belül. Köszönhetően ennek a stabilitásnak, évek óta harcolni tudunk a bajnoki címért a jelenlegi autónkkal, amelyen csak apróbb javításokat végeztünk. Pontosan ez lesz a célunk 2016-ban is.” –tette hozzá Capito.

A Volkswagen az idei festéséről is lerántotta a leplet. A 2016-os Polo R WRC dekorja még látványosabb lesz, mint az elmúlt évben, mivel a fehér szín nagyobb szerepet kap az eddig megszokott kék árnyalatok mellett.


További híreink a rally világából