Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport 2015-ben megszerezte a WRC 2-es konstruktőri bajnoki címet, és idén szeretnék megismételni ezt a sikert. A cseh márka 2016-ban is Jan Kopeckyvel, Pontus Tidemanddal és Esapekka Lappival fog szerepelni.

A Skoda számára a szezon a világbajnokság második állomásán, Svédországban kezdődik el. A Fabia R5-ről tavaly rántották le a leplet, és négy WRC 2-es győzelmet valamint öt nemzeti bajnoki címet nyertek vele. Az Ázsia-Óceánia Rally Bajnokságban (APRC) a Skoda zsinórban negyedik alkalommal hódította el az egyéni bajnoki trófeát: 2012-ben Chris Atkinson (Fabia S2000), 2013-ban Gaurav Gill (Fabia S2000), 2014-ben Jan Kopecky (Fabia S2000), tavaly pedig Pontus Tidemand (Fabia S2000 / Fabia R5) diadalmaskodott. A fiatal svéd pilóta a hat versenyből négyet megnyert és a szezonzáró kínai futamon már a Fabia R5-tel remekelt.

160109 skoda n2

A Skoda Motorsport igazgatója, Michal Hrabánek elismerte, hogy az elmúlt év eredményei felülmúlták a várakozásaikat, de hozzátette, hogy idén többet akarnak.

„Természetesen a csapat a téli szünet alatt is folytatta a kemény munkát, és már alig várjuk, hogy elkezdődjön a 2016-os bajnokság. Célunk az, hogy felülmúljuk a tavalyi WRC 2-es sikerünket a három lenyűgöző pilótánkkal. Megígérjük a szurkolóinknak, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy 2016-ban is folytatódjon a Skoda Motorsport sikersorozata.” –nyilatkozta Hrabánek a wrc.com-nak.


A csapatnál az egyetlen változás az lesz, hogy Mads Ostberg korábbi navigátora, Jonas Andersson váltja Emil Axelssont Tidemand mellett. A páros a Svéd Rallyn fog először együtt versenyezni. „Már túl vagyunk pár közös teszten, és alig várjuk, hogy végre elrajtoljon a szezon.” –mondta Tidemand, aki megnyerte a Katalán Rallyt.

Svédországban Lappi és navigátora, Janne Ferm fog szerepelni a másik Fabia R5-tel. A 2014-es Európa-bajnok finn versenyző tavaly két futamgyőzelmet szerzett a kategóriában, a bajnokságot pedig a harmadik helyen zárta. 2016-ban ő is többet szeretne elérni. „Még mindig tudunk fejlődni, és nyilvánvaló, hogy idén a WRC 2-es bajnoki trófea a célom.” –árulta el Lappi.

Jan Kopecky az augusztusi ADAC Rallye Deutschlandon diadalmaskodott a Fabiával.  A cseh pilóta, Pavel Dreslerrel az oldalán, több mint 4 perccel volt gyorsabb a második helyen célba érő Eric Camillinél.


További híreink a rally világából