Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Január 21-én a 84. Rallye Automobile Monte-Carlo-val elrajtol a rally világbajnokság 2016-os évada. A szezonnyitóra összesen 90 páros nevezett, amelyből 14-en World Rally Carral vágnak neki a távnak, emellett 16-an a WRC 2-ben, 9-en pedig a WRC 3-ban indulnak.

A Volkswagen Motorsportnál csupán annyi változás történt a tavalyi évhez képest, hogy Andreas Mikkelsen új navigátorral, Anders Jagerrel vág neki a szezonnak. A fiatal norvég versenyző mellett a háromszoros bajnok Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala is Polo R WRC-vel száll harcba a bajnoki pontokért.

160101 montecarlo n2

A Hyundai a Volkswagenhez hasonlóan három autót küld harcba a Montén. Thierry Neuville és Dani Sordo az egyes számú csapat i20 WRC-it fogják terelgetni, míg Hayden Paddon a Hyundai Motorsport N színeiben fog szerepelni.

Összesen hat Ford Fiesta RS WRC-t láthatunk majd a januári viadalon. Az M-Sport Mads Ostbergre és Eric Camillire bízza idén az autóit, a Monte-Carlo Rallyn pedig Bryan Bouffier is a csapatot erősíti majd. Ott Tänak távozott az M-Sporttól, azonban 2016-ban is Forddal, mégpedig a Drive DMACK WRT Fiestájával fog versenyezni. Robert Kubica idei programjáról egyelőre nem lehet semmi konkrétumot tudni, de a lengyel pilóta a szezonnyitón biztosan ott lesz, ahogyan Lorenzo Bertelli is.  


A Citroen idén nem vesz részt a bajnokságban gyári csapatként, de így is két DS3 WRC-vel utazik el az Abu Dhabi Total WRT a hercegségbe. A francia alakulat autóit Kris Meeke és Stéphane Lefebvre fogja vezetni.

A WRC 2 kategóriába 16 páros nevezett, többek között Elfyn Evans, aki tavaly még az M-Sport Ford Fiesta RS WRC-jével teljesítette az évet, most egy R5-ös Fiestával áll rajthoz. A 2015-ös JWRC bajnok, Quentin Gilbert egy Citroen DS3 R5-össel bizonyíthat majd az aszfaltos versenyen.

A teljes nevezési lista itt olvasható.


További híreink a rally világából