Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb 2016-ban visszatér a rally világbajnokságba, mint csapattulajdonos. A Sebastien Loeb Racing neve az elmúlt években a pályaversenyeken bukkant fel, de jövőre már a JWRC-ben is találkozhatunk vele.

A kilencszeres rallyvilágbajnok hűséges mitfárerével, Daniel Elenával és régi üzlettársával és barátjával, Dominique Heintz-cel fogja felügyelni a JWRC-s projektet.

„Elhatároztuk, hogy részt veszünk rallyversenyeken is.” –kezdte Loeb. „Először a pályaversenyzés mellett döntöttünk, főleg azért, mert a pályafutásom is abba az irányba tartott, de tudtuk, hogy egy nap a rally is napirendre kerül. Nem kell rohannunk, megvárjuk, hogy az összes szükséges elem a helyén legyen. Nyilvánvaló, hogy a rally Dominique-nek, Daniel-nek és nekem is nagyon különleges. Itt kezdődött el minden, és már rengeteg hihetetlen élményben volt részünk, és reméljük, hogy a csapattal is nagyszerű tapasztalataink lesznek.”

151228 loeb n2

2001-ben Loeb, Daniel Elenával az oldalán, megnyerte az S1600-as autóknak kiírt kupát, amely egy évvel később már junior világbajnokságként szerepelt a naptárban.

„A JWRC egy természetes választás volt.” –folytatta Loeb. „Ez a bajnokság az, amely támogatja a fiatal versenyzőket. Itt esélyt kapnak, hogy megmutassák a tudásukat, és hogy felfigyeljenek rájuk. 15 évvel ezelőtt én is keresztülmentem ezen a szakaszon, így nagyon lelkesek vagyunk.”


Heintz elismerte, hogy nagyon izgalmas volt, amikor a Loeb nevet visszahozták a sorozatba.

„Már egy ideje gondolkodtunk a dolgon, és úgy éreztük, hogy itt az ideje, hogy belevágjunk. A csapat folyamatosan bővül a pályákon, és 2016-ban is lendületes évünk lesz több sorozatban is, amely közül az egyik a WTCC lesz. De a rally a génjeinkben van. Számunkra ez jelenti a tökéletes értelmet, és nagyon örülök, hogy 2016-ban megvalósíthatjuk mindezt. Sikerült a puzzle összes darabját a helyére illesztenünk, és minden természetesen történt.” -mondta Heintz.

A Sebastien Loeb Racing várhatóan a jövő év elején hozza nyilvánosságra a 2016-os programját, miközben Loeb már elutazott Buenos Aires-be, hogy a Peugeot 2008 DKR-rel rajthoz álljon élete első Dakar Rallyján.


További híreink a rally világából