Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A DMACK és az M-Sport egyesítette erőit, és egy új sorozatot indítanak a fiatal pilóták részére.

Az a versenyző, aki megnyeri a bajnokságot, a WRC2 kategóriában szerepelhet egy Ford Fiesta R5-el a 2015-ös szezonban.

A DMACK Fiesta Cup résztvevői azonos Ford Fiesta R2-es autókkal fognak versenyezni, amelyeket az M-Sport készít fel. Az autók a kínai abroncsokkal lesznek ellátva a több mint ötfordulós bajnokságban, amely Portugáliában startol el.

A győztes egy teljes szezonban bizonyíthat majd a WRC2 csoportban egy Fiesta R5-el.
 
A sorozat költsége 99.950 £ lesz. A DMACK és az M-Sport állítása szerint, ez lesz a legolcsóbb módja a feltörekvő pilótáknak, hogy bebizonyítsák, mire is képesek a világbajnokság porondján.

 


 

„A DMACK Fiesta Cup egy költséghatékony eszközt biztosít a tehetséges fiataloknak, és a fődíj arra ösztönzi majd őket az év során, hogy keményen küzdjenek a versenyeken. Alig várom, hogy láthassam, ki mire lesz képes.” – nyilatkozta az M-Sport csapatfőnöke, Malcolm Wilson.

Ez az új sorozat az egyik olyan verseny lesz a háromból, amely vonzó lesz a jövő tehetségei számára. A Citroen „Top Driver” szereplői és az idei Junior WRC pilótái is Citroen R3t autókkal szállnak harcba a pontokért. Mindkét kiírás nyertese esélyt kap a francia gyártótól, hogy a WRC2 bajnokságban szerepeljen egy Citroen DS3 R5-el a 2015-ös esztendőben.

További híreink a rally világából