Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kris Meeke Citroenes szerződése az év végén lejár, ráadásul a francia alakulat nemrég bejelentette, hogy jövőre nem vesznek részt gyári csapatként a rally világbajnokság futamain, így kérdéses volt, hogy az észak-ír pilóta hol folytatja a versenyzést.

Meeke és a Citroen Racing ma megállapodtak a folytatásban, és egy hosszú távú szerződést kötöttek, így 2018 végéig a Versailles-i alakulat színeiben láthatjuk a 36 éves versenyzőt.

A Citroen Racing csapatfőnöke, Yves Matton elmondta, hogy Meeke-nek fontos szerepe lesz az új autó fejlesztésében és privát színekben pár versenyen is rajthoz állhat majd a 2016-os szezonban.

151216 meeke n2

„Az új programunkban szerettünk volna egy tapasztalt pilótát, aki megbízható technikai tudással is rendelkezik.” –kezdte Yves Matton. „ Kris kétségtelenül a legjobb választás, és örülök neki, hogy ő is mellettünk döntött. Rengeteg közös emlékünk van, kezdve a 2000-es évektől, amikor a JWRC-ben ment, egészen az elmúlt pár évig, amikor már a DS3 WRC-vel szerepelt. Azonban pályafutása legfontosabb része még csak most következik ezzel a három szezonnal, mivel fejlesztenie kell az új autót, hogy hasonló sikerekben legyen részünk, mint a Xsarával, a C4-gyel és a DS3 WRC-vel."

„Kris számára 2016 elsősorban a tesztelésekről fog szólni, és már áprilisban el akarjuk kezdeni az új autó próbálgatását. Ezek mellett néhány világbajnoki futam is szerepel a programjában, amit hamarosan ismertetni fogunk.” –fejezte be gondolatait Matton.


Meeke és a Citroen közös története 2005-re vezethető vissza, amikor az ír pilóta egy C2 S1600-al versenyzett a JWRC kategóriában. Az Abu Dhabi World Rally Team-hez 2013 végén csatlakozott, és az idei Argentin Rallyn az első helyen ért célba.

„Több lehetőség közül is választhattam, de végül a Citroen Racing mellett döntöttem, hogy elnyerjem az elmúlt két év vagy még több esztendő munkájának a jutalmát. Így szeretném megköszönni a csapatnak, hogy hittek bennem. Már nagyon jól ismerjük egymást, és ez az ismeret jól fog jönni az új autó fejlesztésénél.” –nyilatkozta Meeke.

„Nagyon izgatott vagyok azok miatt a dolgok miatt, amik várnak ránk a következő hónapokban. Tervező mérnökként kezdtem a karrieremet az autósportok világában, így alig várom, hogy belevágjunk az új kocsiba, és hatalmas érdeklődéssel fogom követni az autó alakulásának minden szakaszát.”

„Izgatottan várom az FIA új szabályait is, amelyek erősebb és látványosabb autókat engedélyeznek majd. Természetesen minden munka arra irányul, hogy képes legyek majd harcolni a győzelmekért és a világbajnoki címért.” –tette hozzá Kris Meeke.


További híreink a rally világából