Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Volkswagen Motorsport első embere, Jost Capito megerősítette, hogy csapata 2016-ban is három autóval fog szerepelni a rally világbajnokság futamain. Capito azután nyilatkozott alakulat jövőjéről, hogy a Volkswagen-csoporthoz tartozó két márka, az Audi és a Porsche is bejelentette, hogy kevesebb autóval állnak rajthoz a jövő évi Le Mans-i viadalon.

151213 volkswagen n2

A háromszoros világbajnok alakulat vezetője azt is kijelentette, hogy Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen is Polo R WRC-vel fog versenyezni a 2016-os bajnokságban, azonban hozzátette, hogy a vendéglátásra szánt keretet csökkentik a következő szezonban.


„Ez természetes, hogy a Volkswagen Motorsport a jelenlegi helyzetben szerepet vállal a csoport támogatásában. Ennek érdekében készítettünk egy megtakarítási lehetőségeket, ami számos területet érint. Például az európai futamokon jelentősen csökkentjük a vendéglátásra szánt összeget. Ugyanakkor még jobban fogunk koncentrálni a világbajnoki szereplésünkre. Ezeknek az intézkedéseknek nem lesz negatív hatása a versenyképességünkre. A WRC-ben résztvevő járműveink számának a csökkentése tehát nem opció, így a Volkswagen 2016-ban is három autóval fog szerepelni a sorozatban.” -mondta Jost Capito.


További híreink a rally világából