Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport lerántotta a leplet a legújabb World Rally Car-járól, az új generációs i20 WRC-ről.

Az alzenaui alakulat a németországi bázisán mutatta be a 2016-os rallyautóját, amellyel 8000 tesztkilométert tettek meg. A Hyundai három autóval vesz részt a jövő évi bajnokságban: Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon minden futamon rajthoz áll, míg Kevin Abrring, a tesztelés mellett, pár versenyen is beülhet majd a volán mögé.

151209 hyundai n2

2015-ben négy dobogós pozíciót szereztek a Hyundai pilótái (Thierry Neuville Svédországban és Szardínián, Hayden Paddon Szardínián, Dani Sordo Spanyolországban) és a harmadik helyen zárták a bajnokságot a konstruktőri értékelésben.

A csapat vezetője, Michel Nandan szeretné, ha jövőre többet harcolnának a versenyzői a győzelemért, és a bajnokságban is előrelépést várt.

„A csapat alapítása óta hosszú utat tettünk meg, és az elmúlt szezonban nyújtott teljesítményünk alapján, optimistán tekintünk a jövőbe. Az új generációs i20 WRC egy év fejlesztés eredménye, és a csapat tagjai is már sokkal tapasztaltabbak, így az a célunk, hogy magabiztosabban harcoljunk a mezőny első felében.” –nyilatkozta Nandan a wrc.com-nak.


„A versenyek továbbra is kemények lesznek, és tudjuk, hogy a többi gyártó is a győzelemért fog hajtani, de 2016-ban fel akarjuk venni velük a harcot.” –tette hozzá a Hyundai Motorsport első embere.

A szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn csupán két új i20 WRC-t fog harcba szállni a bajnoki pontokért, de Svédországba már három autóval utazik el a csapat.


További híreink a rally világából