Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ola Floene, Andreas Mikkelsen jobbján, megnyerte a 2015-ös Katalán Rallyt, most azonban a norvég mitfárer bejelentette, hogy jövőre Mads Ostbergnek fogja diktálni az itinert.

Mads Ostberg az elmúlt két évben a Citroen pilótája volt, viszont 2016-ban már az M-Sport Ford Fiesta RS WRC-jével fog szerepelni a bajnokságban. Ostberg svéd navigátora, Jonas Andersson a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy jövőre honfitársával, Pontus Tidemanddal fog versenyezni, így Ostbergnek új társ után kellett néznie.

151207 olafloene

„A csapatommal együtt gyorsan találnunk kellett valakit, aki helyettesítheti Jonast. Szerencsére a listánkon számos lehetőség szerepelt, és közülük ketten csatlakoztak is hozzám a Monte-Carlo Rally előtti teszten. Mindketten félelmetesen jó munkát végeztek, így nagyon sikeres volt a teszt, ezért hálás vagyok nekik.” –nyilatkozta Ostberg, aki a múlt héten Ilka Minorral és Emil Axelssonnal próbálgatta a Fiestát.

„Ola Floene neve is szóba került, ráadásul ő minden kritériumnak megfelelt. Egy hosszú távú megállapodást kötöttünk vele, így alig várjuk, hogy elkezdjük a felkészülést a 2016-os szezonra, és hogy minél jobb pozíciókért harcoljunk a következő évben.” –tette hozzá az M-Sport norvég versenyzője.


Floene, Ostberg édesapjának, Mortennek már navigált a kilencvenes években. A 46 éves navigátor elmondta, hogy nagyon büszke arra, amit elért Mikkelsennel a Volkswagennél, de úgy gondolja, hogy hosszú távon Ostberg mellett jobb esélyei vannak a sikerre.

„Szeretnék világbajnok lenni, és úgy vélem, hogy Mads-szel egy hosszú távú együttműködést követően ez reálisabb lehet, mint Mikkelsennel 2016-ban. Mads az egyik top pilóta a WRC-ben. Andreasszal egy évre korlátozódott az időm -2016-ra. Nem akarom befejezni a karrieremet ilyen korán.  Még van kapacitásom folytatni a pályafutásomat ezen a magas szinten a következő években is."  – árulta el a wrc.com-nak Floene.

Ostberg csapattársa, Eric Camilli is új társsal, Nicolas Klingerrel vág neki a szezonnak. A francia mitfárer többek között Thierry Neuvillel, Julien Maurinnel, Robert Consanival, Evgeniy Novikovval és Conrad Rautenbachhal is versenyzett már.


További híreink a rally világából