Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sporthoz visszatérő Miko Hirvonen azt állítja, hogy egyáltalán nem sajnálja a Citroennél eltöltött időt.

Hirvonennek a tavalyi év volt az első olyan szezonja 2005 óta, amikor nem sikerült futamot nyernie. Állítása szerint sokat tanult, és a 2014-es évadban ezt kamatoztatni tudja majd a Ford Fiesta WRC-vel.

„Soha nem mondtam azt, hogy az elmúlt két év időpocsékolás lett volna. Az első évem fantasztikus volt, és a második helyen végeztem a bajnokságban. Abban az évben sikerült az egyéni és a csapat világbajnoki címet is megszereznünk. Sok versenyt fejeztünk be az első és második helyen. Valamint ez volt az első alkalom, amikor egy másik csapattal szerepeltem. Nagyon sok tapasztalatot szereztem, hogy milyen egy másik team tagjaként gondolkozni a kocsiról, a sportról és mindenről, ami valóban fontos.” – nyilatkozta a finn.

Hirvonennek egyetlen kritikája volt a Citroennel kapcsolatban, amikor tavaly a csapat úgy döntött, hogy nem fejleszti tovább a DS3 WRC-t.

 


 

„Nem tudom, miért mentek rosszul a Citroennél a dolgok. Nem lehet hibáztatni senkit. A Volkswagen csatlakozott a bajnoksághoz, és mi nem tudtuk tartani a lépést velük. Én is hibáztam párszor és ezzel el is szálltak a bajnoki esélyeim.” – tette hozzá Mikko.

„Amikor tavaly már nem voltunk harcba a bajnoki címért, a csapat leállt az autó tesztelésével és fejlesztésével. Ez egyértelműen rossz lépés volt és úgy éreztem, hogy a Citroennek már nem fontos a rally. Szép két évet töltöttem náluk és sokat tanultam illetve találkoztam pár fantasztikus emberrel, de nem láttam biztosnak a jövőmet.” – fejezte be Hirvonen.

További híreink a rally világából