Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Ostberggel és Eric Camillivel vág neki az M-Sport World Rally Team a 2016-os szezonnak.

Ostberg leigazolása várható volt, miután a Citroen a múlt héten bejelentette, hogy nem indulnak jövőre a bajnokságban, Ott Tänak pedig a DMACK versenyzője lett. Ráadásul a fiatal norvég pilóta 2011 és 2013 között már versenyzett az M-Sport autóival.

Eric Camilli szerződtetése már nagyobb meglepetésnek számít, mivel a 28 éves francia versenyző eddig csupán 10 WRC futamon állt rajthoz R5-ös autóval, és még soha nem versenyzett World Rally Carral.

„Tudjuk jól, hogy mire is képes Mads, és hiszem, hogy megvan a képessége ahhoz, hogy visszajutassa az M-Sportot és a Fordot a pódium legfelső fokára. Vannak olyan versenyek, ahol majd a győzelemért harcolhat, és ezzel a céllal vágunk neki az elkövetkező szezonnak.” –árulta el az M-Sport első embere, Malcolm Wilson.

151130 m sport n2

Mads Ostberg így nyilatkozott a M-Sporthoz való visszatéréséről: „Az elmúlt két évben megváltoztattam a vezetési stílusomat. Érdekes lesz látni, hogy ez miként fog működni a Fiestával, és vajon vissza kell-e majd térnem a korábbi stílusomhoz. Nehéz megmondani, hogy milyen gyorsan fogok visszarázódni, de emlékszem, hogy a Fiestát nagyon könnyedén lehet vezetni. Úgy érzem, hogy az elmúlt időszakban sokat fejlődtem, de a továbbiakban is fejlődni akarok. A sebességemen javítani szeretnék, és több dobogós helyért küzdenék, ráadásul úgy gondolom, hogy a győzelem sem elérhetetlen. Gyorsulni akarok, és azt hiszem, hogy képes leszek erre a következetesség feláldozása nélkül.”


Wilson nem titkolja, hogy lenyűgözte őt Camilli WRC 2-ös szereplése: „Eric egyelőre nem rendelkezik túl nagy WRC-s tapasztalattal, de őszintén hiszem, hogy megvan benne minden ahhoz, hogy egyszer majd világbajnok lehessen. Már bebizonyította, hogy milyen gyorsan tud alkalmazkodni az új autókhoz és az új versenyekhez, és hiszem, hogy ugyanilyen gyorsan fog fejlődni ezután is.”

151130 m sport n3

Eric Camilli a következőket árulta el a jövőjével kapcsolatban: „A legfontosabb, hogy jövőre megszokjam azt, hogy milyen egy World Rally Carral versenyezni, illetve, hogy a lehető legtöbbet megtudjak a Ford Fiesta RS WRC-ről. Tudom, hogy ez gyors – gyorsabb, mint amit valaha is vezettem, így muszáj lesz lépésről-lépésre haladnom, és keményen dolgozni, hogy minden téren javuljak, és hogy egy világklasszis versenyző lehessek. A lehető legjobb munkát akarom majd végezni, de tudom jól, hogy az elején nem várhatok magamtól túl sokat. Nagyon motivált vagyok, de tudom, hogy minden pilótának el kell kezdenie valahol, és szükségem lesz majd egy kis időre, hogy versenyképes legyek ezen a magas szinten.”

Malcolm WIlsonék egyelőre nem tudják, hogy ott lesznek-e mind a 14 futamon a 2016-os szezonban.

„Jövőre a 2017-es autónk fejlesztése lesz a legfontosabb, így mielőtt meghozzuk a döntést, hogy ott leszünk-e az összes versenyen, gondoskodnunk kell arról, hogy semmi ne veszélyeztesse ezt a projektet.” –mondta a csapat szóvivője.


További híreink a rally világából