Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport Ford Fiesta R5-ösei megerősödnek a 2016-os szezonra. A kék ovális márka rallyautójának a motorházteteje plusz 33 lóerőt fog rejteni jövőre.

A Fiesta R5 kiemelkedő sikereket ért el a 2013-as debütálása óta. Az M-Sport szakemberei hat hónapon keresztül dolgoztak a fejlesztéseken, az első frissített Fiesta pedig január 1-jétől lesz elérhető.

151122 fiestar5 n2

A Cumbria-i székhelyű cég felhasználja mind a nyolc rendelkezésükre álló homologizációs „jokerét”, amelyből az első öttel a motorra összpontosítanak. Módosul a hengerfej, a dugattyúk, a szívó és kipufogó oldali vezérműtengelyek, a kipufogórendszer valamint a tengelykapcsoló a lendkerékkel együtt.

A maradék három „jokert” jövő márciusban, a karosszéria módosításához használják majd fel.


„Rendkívül büszke vagyok arra a munkára, amit erre a projektre fordítottunk. Az eredeti Ford Fiesta R5 továbbra is egy megbízható és versenyképes csomag lesz, de ezekkel a frissítésekkel majd azt láthatjuk, hogy a teljesítményünk egy másik szintre lép.” –nyilatkozta Malcolm Wilson, az M-Sport első embere.

„Folyamatosan fejlesztjük a termékeinket, de azt kell mondanom, hogy ez az egyik legnagyobb, amit valaha is csináltunk; és ha figyelembe vesszük, hogy mennyire versenyképes a Fiesta R5, ez igazán nagyszerű eredmény.” –tette hozzá Wilson.

„Ahhoz, hogy elhidd a teljesítménynövekedést, muszáj megtapasztalnod azt.” –mondta az M-Sport tesztpilótája, Matthew Wilson. „Az eredeti Fiesta R5-öst is fantasztikus volt vezetni, de valóban lehet érezni a frissítéseket, amint beülsz a kormány mögé. Azt kell mondanom, hogy ez volt a leghatalmasabb lépés egy versenyautónál, amit valaha is láttam.”


További híreink a rally világából