Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citreon néhány hete jelentette be, hogy hamarosan döntenek, hogy 2017-től a WRC-ben vagy a WTCC-ben lesznek jelen gyári csapatként. Ma megszületett a döntés, amely szerint a rally világbajnokság mellett tették le a voksukat.

A Citroen Racing megerősítette, hogy 2017-től a WRC projektjüket folytatják. A francia alakulat kihagyja a következő szezont a WRC-ben mint gyári csapat, de két év múlva egy teljesen új rallyautóval vágnak neki a sorozatnak.

151119 citroen n2

A WTCC-ben jövőre csupán két C-Elysée-t láthatunk majd, a kétszeres világbajnokkal, José María Lópezzel és a négyszeres vb győztessel, Yvan Mullerrel a volánnál.

A kilencszeres rallyvilágbajnok, Sebastien Loeb 15 év után búcsúzik a Versailles-i alakulattól és a Dakar Rallyn már a Peugeot Sporttal fog szerepelni.

Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója a következőket mondta: „ A Citroen 8 világbajnoki címmel és 94 győzelemmel büszkélkedhet a WRC-ben. A rally egy csodálatos sport, amely fantasztikus környezetben zajlik és az autók és a versenyzők teljesítményéről és megbízhatóságáról szól. Ez a kategória ismét egyre nagyobb szerepet kap televíziós közvetítésekben, ráadásul 2016-ban kínai is vendégül látja a WRC mezőnyét.”


Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke a következőket nyilatkozta: „Soha nem titkoltuk, hogy a 2017-es WRC szabályok igenis vonzóak lesznek számunkra, és az egész csapatot nagyon motiválja ez az új kihívás. Szeretjük a szabadságot, amivel látványosabb autókat építhetünk, és azt, hogy lehetőségünk lesz a C-Elysée WTCC motorfejlesztését hasznosítanunk. Annak érdekében, hogy hatékonyan használjuk fel a forrásainkat, minden figyelmünket az új World Rally Car megépítésére fordítjuk. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem veszünk részt gyári csapatként a 2016-os rally világbajnokságban.”

151119 citroen n3

Sebastien Loeb 15 éven keresztül volt a Citroen pilótája és 78 futamgyőzelmet ünnepelhetett a WRC-ben.

„A karrierem egy fejezete ért a végéhez, de most csak arra akarok koncentrálni, hogy mennyi sikerben volt részem a WRC-ben és a WTCC-ben. -árulta el Loeb. Eltekintve a számoktól és a rekordoktól, rengeteg nagyszerű élményt éltünk át közösen. Hihetetlen belegondolni, hogy ennek a remek csapatnak a nagy része már 15 éve is itt volt. Hiányozni fog a sikeréhségük és a motiváltságuk, de nem távolodok el tőlük, mert maradok a PSA Peugeot Citroen csoportban, hogy egy újabb kihívással nézzek szembe.” 

Linda Jackson, így nyilatkozott Loebről: „Az elmúlt 15 évben Sebastien Loeb és a Citroen közösen írták a történelmet. Ez egy hihetetlen időszak volt, amely maradandó nyomot hagy a technikai sportok világában.  Szeretnénk megköszönni neki a győzelmeket, a bajnoki címeket és a rekordokat, amelyeknek köszönhetően tovább emelkedett a márka nemzetközi hírneve. Sebastien most egy új kalandba vág a csoport másik márkájával. Sok sikert kívánunk neki a jövő évi Dakar Rallyhoz!”


További híreink a rally világából