Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétszeres amerikai rallybajnok, David Higgins kategóriagyőzelemmel tisztelgett Colin McRae 1995-ben aratott sikere előtt. Higgins a JRM által épített Subaru WRX STi-vel állt rajthoz a szezonzáró Wales Rallyn, amely hasonló színösszeállításban pompázott, mint McRae 20 évvel ezelőtti bajnokautója.

A brit pilótának hatalmas kihívás volt a walesi futam, mivel három éve nem versenyzett ilyen kategóriájú rallyautóval. Higgins és navigátora, Craig Drew az elejétől a végéig uralta az NR4-es osztályt és a végén, több R5-ös autót is megelőzve, öt perces előnnyel értek célba.

151117 higgins n2

„Az időjárási körülmények miatt ez a verseny a túlélésről szólt. De miután láttuk, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak a kategóriában, tudtuk, hogy maradnunk kell, de ennél többet nem tudunk kihozni a kocsiból. Minden óraműpontosan működött, és a csapat is fantasztikus munkát végzett.” –nyilatkozta a 43 éves pilóta.


„Jól ismerjük ezt a legfrissebb WRX STi-t, mert az államokban ilyet használunk a pályabejárások során. Az autó alapja fantasztikus, és elképesztő, hogy a JRM-es srácok milyen gyorsan megépítették és hogy gond nélkül működött.” –tette hozzá Higgins.


További híreink a rally világából