Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier idei ötödik sikerét aratta a szezonzáró Wales Rallyn. A Citroenes Kris Meeke a második pozícióban ért célba, míg Andreas Mikkelsen harmadikként teljesítette a távot.

Szombaton kilenc szakasz szerepelt a verseny programjában, ebből az első hetet szervizlehetőség nélkül kellett abszolválnia a mezőnynek.
A nap első két eső áztatta gyorsaságiján, a pénteken technikai hiba miatt kieső Thierry Neuville volt a leggyorsabb. A délelőtti körben Ogier három, Andreas Mikkelsen és Ott Tänak pedig egy-egy részsikert könyvelhetett el.
„Nagyon jót mentünk. Elég rosszak voltak a látási viszonyok, de jó volt az itinerünk. A folytatásban is megpróbáljuk tartani ezt a tempót. Az autó nagyon jól működik. Tegnap balszerencsések voltunk, de ma ismét tudunk harcolni.” –nyilatkozta Neuville.

151115 wales n3

Thierry Neuville remekül kezdte a napot, azonban a tizenegyes, Dyfnant-i szakaszon az i20 WRC jobb hátuljával eltalált egy farakást és felborult. A bukfencben a belga autójának a bukókerete is megsérült, így kiállt versenyből.
Hayden Paddon és Martin Prokop frontálisan ütköztek az Aberhirnant-i gyorsasági utáni szelektív szakaszon. A Hyundai új-zélandi pilótája tovább tudott menni, ellentétbe Prokoppal, akinek „Fionája” annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a küzdelmet.

A napot Ogier közel 36 másodperces előnnyel zárta Kris Meeke előtt. Az összetett harmadik helyén Mikkelsen tanyázott. A norvég 1 perccel maradt el francia csapattársától.
A WRC 2-ben továbbra is Eric Camilli állt az élen, míg a JWRC-t a norvég Ole Christian Veiby hatalmas fölénnyel vezette.

151115 wales n2

Vasárnap négy szakasz várt a mezőnyre. Jari-Matti Latvala pénteken becsúszott az árokba, szombaton féltengelytörés miatt állt ki, azonban a zárónap összes gyorsaságiját sikerült megnyernie. A finn pilóta a Power Stagen sem talált legyőzőre, így legalább három pontot sikerült gyűjtenie az év utolsó futamán. Ott Tänak a negyedik helyről esett ki, miután lecsúszott az útról és annyira megsérült a Fiestájának a bal oldala, hogy nem tudta folytatni a versenyt.  
Sebastien Ogier 26 másodperces előnnyel fejezte be a walesi versenyt Kris Meek előtt. A dobogó legalsó fokára a Volkswagenes Andreas Mikkelsen állhatott fel.

A top 10-be Dani Sordo, Hayden Paddon, Elfyn Evans, Mads Ostberg, Stéphane Lefebvre, Robert Kubica és Lorenzo Bertelli fért még be.
A WRC 2 kategóriát Teemu Suninen nyerte a Skoda Fabia R5-tel, miután Eric Camilli Fiestáján motorprobléma jelentkezett. A juniorok között Ole Christian Veiby diadalmaskodott.


A 71. Wales Rally végeredménye:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   3:03:02.0
2. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   +26.0
3. A.Mikkelsen – O.Floene (Volkswagen Polo R WRC)   +36.2
4. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC)   +2:51.3
5. H.Paddon – J.Kennard (Hyundai i20 WRC)   3:00.5
6. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +3:09.1
7. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   +4:28.4
8. S.Lefebvre – S.Prévot (Citroen DS3 WRC)   +5:38.4
9. R.Kubica – M.Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC)   +6:22.7
10. L.Bertelli – L.Granai (Ford Fiesta RS WRC)   +8:05.0


További híreink a rally világából