Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2008 után, a jövő hétvégén ismét Korzikára utazik a rally világbajnokság mezőnye. A csapatok gőzerővel tesztelnek, azonban a Volkswagennek idő előtt befejeződött a felkészülés a soron következő francia futamra.

A német alakulat Ajaccio környéki tesztjén, Jari-Matti Latvala egy gyors balos kanyarban lecsúszott az útról és a fák között landolt. A finn pilóta és navigátora, Miikka Antilla sértetlenül úszták meg az esést, azonban a tesztautó annyira megsérült, hogy a csapat nem tudta rendbehozni, így sem Sebastien Ogier, sem Andreas Mikkelsen nem tudott a volán mögé ülni.

150924 latvala n2

Latvala 2007-ben és 2008-ban is a negyedik helyen ért célba a Korzika Rallyn a Stobart Ford Focus RS WRC-jével. Sebastien Ogier 2008-ban itt nyerte meg a JWRC bajnokságot, 2007-ben pedig előfutó volt egy Peugeot 206 XS-sel.


Andreas Mikkelsen négyszer állt rajthoz a földközi-tengeri szigeten. Kétszer a WRC-ben (Ford Focus RS WRC-vel), kétszer pedig az IRC-ben (Skoda Fabia S2000-el) teljesítette a távot.

A Tour de Corse Rallye de France október 1-4. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából