Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Subaru egykori pilótája, Stéphane Sarrazin kilenc év kihagyás után, a Korzika Rallyn ismét beül egy World Rally Car volánja mögé.

A francia pilóta jelenleg a Toyota endurance (WEC) csapatát erősíti és a japán gyártó WRC programájabán is részt vesz.

Tavaly a Korzika Rally az ERC egyik állomása volt, melyet Sarrazin megnyert egy Ford Fiesta RRC-vel.

150918 sarrazin n2

Az október elején megrendezésre kerülő futamon egy Ford Fiesta RS WRC-vel fog szerepelni, az itinert pedig Jacques-Julien Renucci fogja diktálni neki.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetek majd a Tour de Corse rajtjánál. Ez a rally különösen sokat jelent számomra. Nagyon elégedett vagyok, hogy visszatérhetek a rally világbajnokságba.” –nyilatkozta Sarrazin.


„Természetesen nem ugyanaz a célom, mint tavaly. A WRC pilóták nagyon magasan kvalifikáltak. Harcolni fogunk, mivel jó a helyismeretünk, tökéletes összhang van a csapaton belül és jól ismerjük az autó viselkedését ezeken a típusú utakon.” –tette hozzá a 39 éves pilóta, aki 2004 és 2006 között volt a Subaru alkalmazottja, és két negyedik helyet szerzett – a 2004-es Spanyol Rallyn és a 2005-ös Korzika Rallyn.

A verseny nevezési listája itt olvasható.

A Korzika Rally október 1-4. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából