Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Hyundai meghosszabbítja Hayden Paddon hamarosan lejáró szerződését, így az új-zélandi pilóta 2016-ban is a WRC-ben fog szerepelni.

Tavaly decemberben kilenc világbajnoki futamra szóló megállapodást kötött Paddon a Hyundai-jal, végül a szezonnyitó Monte-Carlo Rally kivételével mindegyik versenyen beülhetett az i20 WRC-be.

150903 paddon n2

„Egyelőre a jelenlegi helyzetemre koncentrálok. Még nem írtunk alá semmit, de egyre közelebb kerülünk hozzá.” –nyilatkozta Paddon a wrc.com-nak.

Várhatóan a soron következő Ausztrál Rally után jelentik be a szerződés meghosszabbítását. A kenguruk földjén Paddon Thierry Neuville csapattársaként fog szerepelni a Hyundai első számú csapatában, és a szintén murvás szardíniai és lengyelországi versenyen nyújtott remek teljesítménye után, a hazai futamának számító Ausztrál Rallyn is a pódiumra várják.

„Természetesen a dobogó a célunk, de reálisan kell látnunk a dolgokat. A Volkswagenekkel elég nehéz felvenni a versenyt, és Kris Meeke és Ott Tänak is hasonlóan jó pozícióból vágnak neki a futamnak, mint én.”


„Az biztos, hogy keményen fogjuk nyomni. Egy kicsit előrébb szeretnénk lépni a teljesítményünkkel, és több kockázatot vállalni. Az utolsó néhány forduló után magabiztosnak érzem magam murván, és ha nem fog esni az eső, reméljük, hogy a legtöbbet ki tudjuk majd hozni ebből a helyzetből.” –tette hozzá 28 éves új-zélandi pilóta.

Hayden Paddon Szardínián a második helyre kormányozta be az i20 WRC-t, Lengyelországban pedig a negyedik pozícióban ért célba. Jelenleg 46 ponttal a bajnokság 10. helyén áll.


További híreink a rally világából