Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nasser Al-Attiyah megerősítette, hogy az ADAC Rallye Deutschland után még egy futamon biztosan rajthoz áll a Skoda Fabia R5-tel.

A katari pilóta 2013 óta csak Ford Fiestával szerepelt a rally világbajnokságban, és 2014-ben sikerült megnyernie a WRC 2 kategóriát egy Fiesta RRC volánja mögött. Azonban Nasser úgy döntött, hogy átül a júliusban bemutatott új Skoda Fabia R5-be.

150902 alattiyah n2

Al-Attiyah németországi debütáló futama az új R5-tel nem alakult a tervek szerint – a nyitószakaszon összetörte az autót – végül a kategória negyedik helyén ért célba, ami miatt úgy döntött, hogy az októberi Katalán Rallyn is ezzel a kocsival fog menni.

„Ez egy fantasztikus autó, és nagyon tetszik.” –mondta Al-Attiyah a wrc.com-nak.  „Összehasonlítva az RRC-vel, sok mindenben észrevehető, hogy ez egy új generációjú autó. Hatalmas támogatást kaptunk a Skodától, és folyamatosan figyelték, hogy hogyan megyünk.”


Ausztráliában a szállítási ütemterv miatt a Forddal fog szerepelni Nasser, de Spanyolországban és talán a szezon utolsó futamán is a Skoda Fabiát fogja terelgetni.

„Nincs lehetőségünk arra, hogy Ausztráliában is a Skodával versenyezzünk, mivel már minden úton van, így visszatérünk a Fiesta RRC-hez. De a közel-keleti rally bajnokság (MERC) libanoni fordulójában, valamint Spanyolországban is a Skodával állunk majd rajthoz. Elképzelhető, hogy Walesben is a Fabiával megyünk majd, de ez attól is függ, hogy miként alakul a bajnokság állása a spanyol verseny után.” –tette hozzá a katari pilóta, aki jelenleg vezeti a WRC 2-t.

A WRC 2 jelenlegi állása:

1. Nasser Al-Attiyah 72 pont
2. Esapekka Lappi   70
3. Jari Ketomaa   67
4. Yuriy Protasov   62
5. Pontus Tidemand   61

forrás: wrc.com


További híreink a rally világából