Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally világbajnokság mezőnye a soron következő Ausztrál Rallyra készül, azonban Robert Kubica úgy döntött, hogy nem utazik el a kenguruk földjére, helyette inkább az aszfaltos Korzika Rallyra valamint a Katalán Rallyra készül fel.

A lengyel pilóta Németországban versenyzett először aszfalton a 2015-ös specifikációjú Ford Fiesta RS WRC-vel, és úgy érezte, hogy nem sikerült jól a kocsi beállítása erre az útfelületre.

150901 kubica n2

„A 2014-es specifikációjú Fiesta volt a legjobban kezelhető autó, amit valaha is vezettem, a mostani kocsi azonban túlságosan alulkormányzott. Meg kell tudnom, hogy mi ennek az oka. A Német Rally előtt két napon keresztül teszteltünk, de ez nem volt elég arra, hogy rájöjjünk a megoldásra. Szerettem volna a versenyt egy tesztként teljesíteni, de ez is nehézkesen alakult.” –nyilatkozta Kubica.


„Úgy döntöttünk, hogy nem utazunk el Ausztráliába, inkább megpróbáljuk megtalálni a helyes utat az autóval és a gumikkal a Korzika és a Katalán Rallyra. Az ausztrál verseny logisztikája ráadásul túl bonyolult. Meg kell néznünk egy csomó dolgot az aszfaltra szánt felfüggesztéssel és differenciálművel kapcsolatban  – ezek olyan dolgok, amiket egy rallyn nem tudunk megcsinálni” –tette hozzá a lengyel pilóta.

A Coates Hire Rally Australia szeptember 10-13. között kerül megrendezésre.


További híreink a rally világából