Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rally Európa-bajnokság észt fordulójának győztese, Alexey Lukyanuk a hétvégén megrendezésre kerülő Neste Oil Rally Finlandon egy Ford Fiesta RS WRC-vel bizonyíthatott volna, azonban a hétfői teszten annyira összetörte az autót, hogy kénytelen kihagyni pályafutása második világbajnoki futamát.

Az orosz pilóta Martin Prokoppal közösen tesztelt Jyväskylätól dél-nyugatra, Yijalantieben, ahol már rögtön a teszt első körében hatalmasat esett a Fiestával.

150728 lukyanuk n2

Lukyanukot és navigátorát, Alexey Arnautovot is megvizsgálta a helyszínre érkező mentőcsoport, de a biztonság kedvéért további kontrollra a helyi kórházba is beszállították őket.


Az M-Sport szóvivője elárulta, hogy olyan mértékben sérült a Fiesta WRC, hogy nem tudnák azt a csütörtöki rajtig helyreállítani.

„Az autó visszakerül az M-Sporthoz, ahol teljesen újjáépítik. A kocsi hátulja jelentősen megsérült, beleértve a bukócsövet is, ami nem egy olyan dolog, amit a műhelyünkön kívül is meg tudnánk csinálni. A szerelőink szerint akkora a kár, hogy 10 napra lesz szükségünk ahhoz, hogy talpra állítsuk a Fiestát.” –mondta a szóvivő.


További híreink a rally világából