Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Zajlik az élet a Hyundai Motorsportnál. Az új i20 World Rally Car mellett, az R5-ös autón is dolgozik az alzenaui csapat. Az R5-ös kocsi a 2016-os szezon közepén mutatkozhat be a WRC2-ben, de már idén megteheti az első tesztkilométereket.

Az i20 R5 a WRC2 mellett a rally Európa bajnokságban és számos nemzeti bajnokságban is bevethető lesz.

150710 hyundai n2

„Úgy gondolom, hogy az ügyfeleink kiszolgálása nagyon fontos.” –nyilatkozta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Michel Nandan. „A World Rally Car csak a rally világbajnokságban és néhány más bajnokságban mehet. Az egyetlen kategória, amivel világszerte ott lehetünk, az az R5, ezért is döntöttünk úgy, hogy megépítjük ezt az autót.  Ez rávilágít a cég globális marketingjére és a sportos képére."


 

Nandan hozzátette, hogy az R5-ös autót ugyanarra az alapra épül majd, mint a World Rally Car.

„Sokat dolgoztunk a WRC autón, amiket most fel tudunk használni az R5-ösön is.  A bukókeret filozófiája ugyanaz, a karosszéria is megegyezik, így csak az autóba szerelt néhány elemről van szó.  Az R5-ös alkatrészei sokkal olcsóbbak, ez inkább egy kompromisszumos autó, mint egy versenyautó. A WRC megkönnyíti az életünk így, hogy az R5-ös autóra megérkezett a felkérés Koreából.” –mondta Michel Nandan.


További híreink a rally világából