Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ez a véleménye az olasz motoros világsztárnak, Andrea Doviziosonak, aki kipróbálhatta, milyen is Sebastien Ogier mellett ülni a Volkswagen Polo R WRC-ben.

Doviziosot, aki jelenleg a harmadik helyen áll a MotoGP-ben, a Volkswagen Olbia mellett tartott tesztjén autóztatta meg a kétszeres világbajnok. Az olasz motoros szerint semmihez nem lehet hasonlítani a rallyt. Még a MotoGP-hez sem.  

150610 ogier n2

„Fogalmad nincs milyen extrém dolog is ez.” –mondta Dovizioso. „Elképesztő milyen gyorsan mennek a szűk utakon és hogy milyen erősek ezek az autók. Hogy őszinte legyek ez a leghihetetlenebb dolog, amiben valaha is részem volt – a MotoGP semmi ehhez képest!”


Ogier a múlt hónapban ellátogatott a MotoGP mugellói futamára, ahol Dovizioso is versenyzett. A francia pilóta a Ducati csapat jóvoltából betekintést nyerhetett a MotoGP világába.

„Szeretem a MotoGP-t és nagyon élveztem a látogatást.” –nyilatkozta Ogier. „Mindig is tiszteltem a motorosok tudását, és Mugello óta még jobban tisztelem őket. Lenyűgöző nézni a sebességüket, és elképzelni is nehéz, hogy milyen lehet ez a motorokon. Taxizással köszöntem meg Andreanak a meghívást. Örülök, hogy élvezte!”

Dovizioso nem az első MotoGP versenyző, aki kipróbálta a rallyzást. A jelenlegi éllovas, Valentino Rossi tavaly a második helyen végzett a Monza Rallyn egy Ford Fiesta RS WRC-vel.

forrás: maxrally.com


További híreink a rally világából