Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kevin Abbring Lengyelországban, Németországban, Korzikán és Walesben kap lehetőséget a bizonyításra a Hyundai Motorsporttól. A fiatal holland pilóta az év elején csatlakozott az alzenaui alakulathoz, és leginkább az új generációs i20 WRC tesztelésével foglalkozik.

Abbring a Svéd Rallyn már rajthoz állt a Hyundai i20 World Rally Carral. A havas futamon a sérült Dani Sordot helyettesítette és a 11. helyen ért célba.

150514 kevinabbring

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét egy WRC-vel versenyezhetek, és hogy a Lengyel Rallytól része lehetek a Hyundai Motorsport pilótafelállásának. Lengyelország az egyik olyan helyszín, ahonnan nagyon sok szép emlékem van. Nagyon kedvelik ott a motorsportokat, és hihetetlenül jó a hangulat, ezért örülök, hogy ez lesz a következő WRC-s versenyem.” –nyilatkozta Abbring, aki 2009-ben megnyerte a JWRC kategóriát a Mazuri-tóvidéken.

A csapatfőnök, Michel Nandan a következőket mondata: „Örülünk, hogy Kevin fog a negyedik autónkkal menni. Sebastiannal (Sebastian Marshall) nagyon jó munkát végeztek Svédországban, profi és lelkes hozzáállással.”


„Az új generációs i20 WRC tesztelése miatt eddig nem volt sok alkalma szerepelni futamokon, azonban a szezon második felében könnyebb lesz összeegyeztetni a teszteket a versenyprogramokkal. Ez a négy futam lehetőséget ad Kevinnek, hogy további tapasztalatokat gyűjtsön, és hogy folytathassuk a munkát, amelyben fiatal tehetségeknek adunk lehetőséget a világbajnokságon. Szeretnénk Kevinnek megadni az esélyt, hogy a legmagasabb szinten bizonyíthasson, és hogy a legversenyképesebb pilóták ellen gyarapíthassa tudását.” –tette hozzá Nandan.


További híreink a rally világából