Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Csupán nyolc World Rally Car maradt versenyben az Argentin Rally első teljes versenynapja után. A Citroen ír pilótája, Kris Meeke több mint 1 perces előnnyel áll az élen megelőzve csapattársát, Mads Ostberget.

Pénteken öt szakasz szerepelt az Argentin Rally programjában, ami több mint 150 kilométernyi versenytávot jelentett. Az argentin pályák első áldozata Sebastian Ogier volt, aki az első szakasz végén a Polo üzemanyagrendszerének meghibásodása miatt állt félre. Az ötödik gyorsaságin, a 20 kilométeres Villa Bustos – Tanti 2-n, Jari-Matti Latvala Poloján is technikai gondok jelentkeztek. A finn pilóta autójában a sebességváltó ment tönkre, de ennek ellenére a harmadik helyről várja a szombati folytatást.

150425 volkswagenpolowrc

Dani Sordo a kormányszervóval küzdött, de így is a legjobb Hyundaiosként, a negyedik pozícióból vág neki a hátralévő szakaszoknak. Elfyn Evans az ötödik helyen teljesítette a napot. A fiatal walesi lemaradása majdnem 2 perc volt a Citroenes éllovashoz képest. A top 10-be még Martin Prokop, Thierry Neuville, Khalid Al Qassimi, Abdulaziz Al-Kuwari és Yuriy Protasov fért be.

Andreas Mikkelsennek a felfüggesztése sérült meg, akárcsak Ott Tänaknak, aki a négyes gyorsaságin egy vízátfolyásnál ütötte meg a Fiesta első futóművét. Hayden Paddonnak eltört a motortartó bakja és kipufogója is kilyukadt.


A 35. XION Rally Argentina állása hat szakasz után:

1. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   1:44:47.8
2. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   +1:08.4
3. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswgen Polo R WRC)   +1:23.5
4. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC)   +1:54.2
5. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +1:59.7
6. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC)   +3:27.4
7. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +5:06.2
8. K.Al-Qassimi – C.Patterson (Citroen DS3 WRC)   +6:01.8
9. A.Al-Kuwari – M.Clarke (Ford Fiesta RRC)   +6:46.3
10. Y.Protasov – P.Cherepin (Ford Fiesta RRC)   +8:43.3

Szombaton négy gyorsasági vár a mezőnyre.


További híreink a rally világából