Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Motorsport szerdán rántotta le a leplet a régóta várt Fabia R5-ről, amellyel a WRC2-ben fognak szerepelni.

Az autót, amelyet a hónap elején homologizált az FIA, egy tesztpályán mutattak be a cseh márka Mlada Boleslav-i gyára közelében.

Az új Fabiával Jan Kopecky fog először rajthoz állni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Rally Sumava Klatovy-n.

150417 skodafabiar5

A Skoda fő célja az, hogy az ERC tavalyi bajnokával, Esapekka Lappival a WRC2-ben versenyezzenek, de részt vesznek majd csehországi és Ázsia-óceániai futamokon is.

Az Európa-bajnokságban nem lesz jelen gyári csapattal a Skoda, annak ellenére, hogy az elmúlt években uralták a sorozatot – 2012 - 14 között Juho Hanninen, Jan Kopecky és Esapekka Lappi hódította el a bajnoki trófeát. Az Intercontinental Rally Challenge-en (IRC) is komoly sikereket értek el, mivel 2010 és 2012 között Hanninen és Andreas Mikkelsen győzött a bajnokságban.


A Skoda Motorsport igazgatója, Michal Hrabánek a következőket mondta: „Az Európa-bajnok párossal, Esapekka Lappival és navigátorával, Janne Fermmel fogunk részt venni a rally világbajnokság WRC2 kategóriájában. Az Ázsiai-óceániai bajnokaink, Jan Kopecky és Pavel Dresler a cseh bajnokságban fognak menni.”

„Természetesen szeretnénk megmutatni az autót az egyik fő piacunkon, Kínában is, ezért az Ázsia-óceániai rally bajnokságban (APRC) is versenyezni fogunk. Új csapattagjaink, Pontus Tidemand és Emil Axelsson kapnak majd lehetőséget ebben a sorozatban. Tidemand és Kopecky a WRC2-ben is rajthoz áll majd a szezon során.”

150417 skodafabiar5

Esapekka Lappi programjában a jövő hónapban megrendezésre kerülő Portugál Rally szerepel.

„Alig várjuk az első versenyünket az új Fabia R5-tel.” –nyilatkozta a finn pilóta. „Izgatottak vagyunk az új kocsi miatt, ami egy nagyon különleges dolog. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a WRC-ben fogunk szerepelni.”

Kopecky hozzátette: „Alapos teszteken esett át az autó. Meggyőződésem, hogy a nemzetközi mérnökökből álló csapatunk remek munkát végzett.”

forrás: autosport.com


További híreink a rally világából