Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota reméli, hogy a 2017-es visszatérésük után minél hamarabb harcba tudnak majd szállni a hetedik bajnoki címért, és már az első szezonban a futamgyőzelem lesz a céljuk.

A Toyota közelmúltban jelentette be, hogy a Yaris alapjaira épített World Rally Carral, csaknem két évtized után visszatérnek a rally világbajnokságba.

150403 toyotayariswrc

A Toyota Motorsport alelnöke, Rob Leupen a wrc.com-nak megerősítette, hogy a csapat 2017-ben már eredményeket akar felmutatni. „A lehető leghamarabb harcba akarunk szállni a bajnoki címért. Egy motorsport egyesületként ez az, ami a célunk lehet.”

„Hatalmas tiszteletünk van, különösen a Volkswagen iránt. Úgy gondolom, ha lesz egy dobogós helyezésünk és egy futamgyőzelmünk a 2017-es szezonban, akkor az már egy jó eredménynek fog számítani. Egy évvel később már több tapasztalatunk lesz, és akkor már komolyabbak is lesznek a szándékaink, meg akarjuk majd nehezíteni a többiek dolgát, és harcolni akarunk a bajnoki címért.”


„Úgy vélem, hogy elbizakodott kijelentés lenne az, ha azt mondanánk, hogy 2017-ben megnyerjük a bajnokságot, vagy akár, hogy mi lennénk a legesélyesebbek a végső győzelemért folytatott küzdelemben. Szerényebb szeretnék lenni, és látni karom azt, ahogyan fejlődünk. Természetesen, ha annyira jók leszünk, akkor azért fogunk hajtani, de jelenleg nincsenek ekkora elvárásaim.” –nyilatkozta Leupen.

A Yaris WRC fejlesztése 2014-ben kezdődött el, és idén felgyorsítják a projektet a sűrű tesztprogramnak köszönhetően. A Toyota a napokban jelentette be, hogy Teemu Suninen csatlakozik Eric Camillihez a csapat junior programjában, akik Stéphane Sarrazin és Sebastien Lindholm mellet fogják tesztelni a kocsikat. A csapat felépítése is kezd kirajzolódni, ami ugyanazon a kölni bázison fog működni, mint ahol a Toyota endurance (WEC) csapata dolgozik.

150403 ytmg

„Amióta belefogunk ebbe a projektbe, minden alapvető funkciónak alapot teremtettünk, és már van egy jól felépített struktúránk is.” –mondta Leupen. „Van egy operatív csapatunk, amely jelenleg az autó technikai oldalára, a motorra és a karosszériára fókuszál. Ennek a projektnek Emanuele Battisti a vezetője.”

Ahol lehetséges, ott a Toyota Motorsport megpróbálja kihasználni a WRC és a WEC közötti szinergiákat. „Vannak területek, ahol egy teljes mértékben elkötelezett csapat kell, mivel lesznek olyan helyzetek, amikor WEC és WRC verseny is lesz egy időben. De vannak átfedések a különböző részlegek között – olyan projekteknél, mint például a mérnöki munkák és a motorfejlesztés. Hatékonyan fogunk működni, és elvárjuk, hogy a legjobb forrásokat használjuk fel mindkét oldalról.” –tette hozzá Leupen.

forrás: wrc.com


További híreink a rally világából