Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier idei harmadik sikerét aratta Mexikóban. A Volkswagen francia világbajnoka Monte-Carlo és Svédország után a közép-amerikai futamon is diadalmaskodni tudott.

Ogier több mint 1 perccel előzte meg a második helyen célba érő Mads Ostberget. A kétszeres világbajnok a maximális pontot bezsebelte Mexikóban, mivel a futamgyőzelem mellett a Power Staget is megnyerte.

„Csodálatos munkát végeztünk! Minden jól sikerül, a kocsi és a gumiválasztás is tökéletes volt. Nem igazán találom a szavakat, ennél nem is alakulhattak volna jobban a dolgok.” –nyilatkozta a boldog futamgyőztes.

150308 mostberg

A dobogó legalsó fokára Andreas Mikkelsen állhatott fel. A Volkswagen fiatal norvég pilótája nagy csatát vívott honfitársával, Mads Ostberggel a második helyért, de végül 6.3 másodperccel csúszott le az ezüstérmes pozícióról.
A negyedik helyet Elfyn Evans szerezte meg, megelőzve Dani Sordot és Martin Prokopot. Thierry Neuville a pénteki borulása után a rally 2 szabályai szerint visszaállt a versenybe, és a hetedik helyre tornázta fel magát. A Hyundai belga versenyzője közel 23 perc hátrányban teljesítette a távot.

A WRC 2 kategóriát a Dakar Rally győztes, Nasser Al-Attiyah nyerte meg Nicolás Fuchs és Jari Ketomaa előtt.


A 12. Rally Guanajuato Mexico végeredménye:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 4:19:13.4
2. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC) +1:18.8
3. A.Mikkelsen – O.Floene (Volkswagen Polo R WRC) +1:25.1
4. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:40.2
5. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC) +5:01.8
6. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC) +6:36.1
7. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Ford Fiesta RRC) +14:52.7
8. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +22:43.3
9. N.Fuchs – F.Mussano (Ford Fiesta R5) +22:49.0
10. J.Ketomaa – K.Lindström (Ford Fiesta R5) +23:10.2

A bajnokság április végén Argentínában folytatódik.


További híreink a rally világából