Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier 13.5 másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Jari-Matti Latvalánál a Mexikó Rally első teljes versenynapján. A 14 WRC-s párosból csupán heten maradtak versenyben…

Ott Tänak rögtön a nap első szakaszán lecsúszott az útról és egy tóban landolt a Fiesta RS WRC-vel. „Egyáltalán nem nevezhető ez egy szép balesetnek. Láttam a vizet a szélvédőn, amikor gurultunk lefelé. Kikapcsoltuk a biztonsági öveket, és amikor kinyitottuk az ajtókat a víz ömlött befelé és a kocsi elsüllyedt.” –mondta az M-Sport észt pilótája. A Fiestát egy daru segítségével kiemelték a tó fenekéről és visszaszállították a szervizparkba, ahol a csapat rögtön nekiállt felmérni a károkat.

150307 tanak

A Hyundaios Hayden Padden a negyedik, El Choloate gyorsaságin állt meg, miután megsérült az i20 WRC felfüggesztése. A lengyel Robert Kubica versenye is a négyes szakaszon ért véget, amikor felborult a Ford Fiesta RS WRC-vel. Kris Meeke megnyerte a pénteki nap első szakaszát, azonban az El Chocolate-n lecsúszott az útról a DS3 WRC-vel.


Thierry Neuville a második helyről esett ki. A belga pilóta a 44 kilométeres El Chocolate délutáni körében törte össze a Hyundait. „Kaptunk egy defektet a gyorsasági szakasz vége felé, ami miatt elveszítettük a kocsi felett az uralmat és felborultunk. Mi jól vagyunk, de az autóval lesz dolga a csapatnak.” –nyilatkozta Neuville.
A mexikói Benito Guerra is az El Chocolate áldozata lett. A hazai közönség előtt versenyző pilóta kiütötte a Fiesta jobb hátsó felfüggesztését.

150307 nasser

Ogier és Latvala mögött Mads Ostberg zárta a harmadik helyen a napot. Andreas Mikkelsen a negyedik pozícióban várja a folytatást, megelőzve Elfyn Evanst, Dani Sordot és Martin Prokopot. A top 10-be még három WRC 2-es pilóta is befért. Yuriy Protasov a nyolcadik lett a Fiesta RRC-vel, Nasser Al-Attiyah kilencedikként teljesítette a napot, Nicolás Fuchs pedig a tízedik lett az R5-ös Fiestával.

Szombaton nyolc szakasz szerepel a Mexikó Rally programjában.

A verseny állása:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:45:03.0
2. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +13.5
3. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC) +29.5
4. A.Mikkelsen – O.Floene (Volkswagen Polo R WRC) +45.2
5. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +1:03.9
6. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC) +1:40.5
7. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC) +2:03.5
8. Y.Protasov – P.Cherepin (Ford Fiesta RRC) +4:32.4
9. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Ford Fiesta RRC) +4:46.9
10. N.Fuchs – F.Mussano (Ford Fiesta R5) +6:30.8


További híreink a rally világából