Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2016-ban ismét ellátogathat a rally világbajnokság mezőnye a Távol-Keletre. Utoljára öt éve szerepelt ázsiai futam a WRC naptárában.  A 2010-es Japán Rallyt Sebastien Ogier nyerte egy Citroen C4 WRC-vel.

A WRC promótere, Oliver Ciesla elmondta, hogy terveik szerint jövőre Kína, majd a következő évben Japán lenne a rally világbajnokság ázsiai állomásának a helyszíne.

150228 japanwrc n2

„A céljaink egyike Kína, és sokat tettünk azért, hogy ez így legyen.” –mondta Ciesla, a brit Motorsport News-nak. „Amit eddig elértünk az az, hogy látjuk, hogy a szövetség felkészült egy WRC verseny lebonyolítására. Mindenben támogatjuk őket, hogy ez az esemény létrejöhessen. Van egy helyszín 60 vagy 80 kilométerre, északra, észak-nyugatra Pekingtől. Az a célunk, hogy idén egy kandidáló versenyt rendezzünk ott, amely lehetővé tenné számunkra, hogy a 2016-os naptárba javasolni tudjuk a futamot.”

Kínában 1999-ben már versenyzett a rally világbajnokság mezőnye. Az 555 China Rallyn Didier Auriol diadalmaskodott a Toyota Corolla WRC-vel, megelőzve Richard Burnst és Carlos Sainzot.


Ciesla hozzátette, hogy a Toyota 2017-es visszatérése miatt, Japán nagyobb eséllyel kerülhet vissza a WRC kalendáriumába.

„Kapcsolatban vagyunk Japánnal, és a Toyota visszatérése miatt egy japán forduló nagyon vonzó lenne. Ez legkorábban akkor történhet meg, amikor a Toyota ismét a sorozatunkban fog szerepelni. Japán várhatóan 2017-ben vagy 2018-ban rendezhet majd újra WRC futamot.” –tette hozzá Ciesla.

 

További híreink a rally világából