Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen továbbra is kitart amellett, hogy jelenleg nem terveznek további WRC-s futamokat a kilencszeres rally világbajnokkal, Sebastien Loebbel. Annak a lehetőségét azonban nem zárták ki, hogy a pilóta a későbbiekben visszatérjen a gyorsasági szakaszokra.

A spekulációk szerint Loeb idén négy futamon állt volna rajthoz a DS3 WRC-vel, de a csapat szerint a Monte-Carlo Rallye csak egy egyszeri alkalom volt a francia világbajnok számára.

150205 loeb n2

Loeb a hetedik szakaszig harcban volt a győzelemért, végül a nyolcadik helyen ért célba, miután megütötte a DS3 WRC felfüggesztését.

A csapat első embere, Yves Matton elárulta, hogy Loeb 2015-ben is a túraautó-világbajnokságra koncentrál.

„Ez nagy kérdést jelent mindenki számára, de mégsem beszéltünk róla.” –nyilatkozta Matton. „Loeb célja a túraautó-világbajnoki cím lesz. Ez egy nagy kihívás Seb számára. Hatalmas dolgokat vitt véghez: sikereket ért el a rallyban, megnyerte a Pikes Peak hegyiversenyt, és most be akarja bizonyítani, hogy valami másra is képes.”


„Jelenleg nem tervezem azt, hogy Loeböt további WRC futamokon is versenyeztessük. A tervem az, hogy a WTCC-ben elérjünk vele valamit. Tudja, hogy hol van az irodám, ha kérdései lennének…” –tette hozzá a Citroen Racing csapatvezetője.

150205 loeb n3

Loeb elárulta, hogy nagy eséllyel a Monte-Carlo Rallye volt az utolsó WRC-s futama: „Most pályaversenyző vagyok. A Monte nem ütközött a naptáramban szereplő versenyek közül eggyel sem, mivel ez télen van. Lehetőségem nyílt, hogy rajthoz álljak a Monte-Carlon – szeretem a rallyt, a hangulatát és mindent. Arról nem tárgyaltunk, hogy további versenyeken is szerepeljek.”

„Ki tudja, nem mondom azt, hogy ez volt az utolsó rallym, de kicsi az esély, hogy visszatérjek a WRC-be. Nincsenek tervek és senki nem beszélt erről. Soha nem mondom azt, hogy soha, de most nemet mondok.” –fejezte be gondolatait Sebastien Loeb.
 
forrás: autosport.com


További híreink a rally világából