Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megújul a 2015-ös rally világbajnokság hetedik állomása, a Lengyel Rally. A szervezők a tavalyi versenyhez képest 90%-ban módosítják a szakaszokat.

Az idei futam 19 murvás gyorsaságiból fog állni, ami 332 kilométernyi versenytávot jelent. A pályák többsége módosításokon esik át, és lesz egy teljesen új 42 kilométeres szakasz is. A verseny idén is a Mazuri-tóvidéken zajlik majd, központja pedig ezúttal is Mikolajkiban lesz.

150201 poland n2

„Az útvonal nagy módosításon esik át, és csak a Mikoljaki Arénában megrendezett szuper speciális lesz ugyanolyan, mint tavaly. A többi gyorsaságiban változások várhatóak. Lesznek, amiket fordított irányban kell teljesíteniük majd a pilótáknak, illetve lesznek olyan ismert részek is, amelyeken eddig nem versenyzett a világbajnokság mezőnye.” –nyilatkozta Jaroslaw Noworól, a verseny igazgatója.


Július 2-án a Mikolajkiban megrendezett ünnepélyes rajtceremóniával startol el a LOTOS 72nd Rajd Polski. Csütörtökön egy szakaszt kell abszolválniuk a pilótáknak a Mikolajki Arénában kialakított szinkronpályán.

Július 3-án nyolc gyorsasági szerepel a programban, ami 162 kilométernyi versenytávot foglal magába. Szombaton négy, míg a zárónapon három szakaszon, köztük a Power Stagen kell végigszáguldania a mezőnynek. A célceremóniát vasárnap délután a verseny központjában, Mikolajkiban rendezik meg.


További híreink a rally világából