Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hármas Volkswagen-siker született a 2015-ös rally világbajnokság első futamán, a Monte-Carlo Rallyen. A kétszeres világbajnok Sebastien Ogier közel 1 perces előnnyel ért célba csapattársa, Jari-Matti Latvala előtt. A dobogó legalsó fokára Andreas Mikkelsen állhatott fel.

Csütörtökön két gyorsaságival indult a verseny. Sebastien Loeb 2013 után ismét rajthoz állt rally világbajnoki futamon, és rögtön egy szakaszsikerrel kezdett. Bryan Bouffier nem tudta megismételni tavalyi sikerét, mivel a második gyorsaságin lecsúszott az útról és összetörte a Fiestát. Az első napot Loeb zárta az élen 13.3 másodperccel megelőzve Ogiert.

150125 wrc n2

Pénteken hat szakasz szerepelt a programban. Loeb kétszer, Robert Kubica háromszor, Ogeir pedig egy alkalommal autózott első időt. A kilencszeres világbajnok és honfitársa, Sebastien Ogier hatalmas csatát vívtak az első helyért egészen a nyolcadik szakaszig, amikor is Loeb kiütötte a DS3 WRC bal hátsó futóművét. Kubica napja sem volt kalandmentes. A lengyel pilóta többször is hibázott, és csak a 28. pozícióban zárta a napot.
Az összetettben Ogier közel másfél perc előnnyel állt az élen Latvala előtt.

Szombaton négy gyorsasági várt a mezőnyre, amelyből rögtön az első törölték a szervezők. Ott Tänak a tízes szakaszon rontott, és a negyedik helyről visszacsúszott huszonharmadikra. Kubica, Loeb és Kris Meeke egy-egy alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak. Az összetett állása nem változott. Ogier megtartotta vezető helyét két csapattársa előtt.

150125 wrc n3

A zárónapon három szakaszt kellett abszolválniuk a versenyzőknek. Loeb egy Mekke két részsikert könyvelhetett el, köztük a Power Staget. Kubica versenye a tizennegyedik gyorsaságiig tartott. A lengyel Fiestájának a fékpedálja a célvonal után beesett, amely következtében nekiütközött a falnak. A versenyzőknek nem esett bajuk, de a Fiestának két kereke is kiszakadt.
Ogier 58 másodperces fórral teljesítette a Montét Latvala előtt, Andreas Mikkelsent pedig több mint két perccel előzte meg.

A WRC 2-t a Citroenes Stephane Lefebvre nyerte meg, Craig Breen és Armin Kremer előtt.
A Juniorok között Quentin Gilbert volt a leggyorsabb. Csucsuék a kategória hetedik helyén zárták a versenyt.


A Monte-Carlo Rallye végeredménye:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   3:36:40.2
2. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC)   +58.0
3. A.Mikkelsen – O.Floene (Volkswagen Polo R WRC)   +2:12.3
4. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   +2:43.6
5. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +3:12.1
6. D.Sordo – M.Martí (Hyundai i20 WRC)   +3:12.9
7. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +5:23.7
8. S.Loeb – D.Elena (Citroen DS3 WRC)   +8:34.7
9. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC)   +9:54.8
10. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   +10:55.6

A bajnokság február 12-15. között a Svéd Rallyval folytatódik.


További híreink a rally világából