Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rally világbajnok, Sebastien Loeb kizárta annak a lehetőségét, hogy a Monte-Carlo Rallyen kívül további futamokon is rajthoz álljon az idei szezonban.

Loeb a 2013-as Francia Rally után akasztotta szögre a WRC-s sisakját, 2014-től pedig egy másik világbajnoki sorozatban, a WTCC-ben szerepel.

A francia pilóta most visszatért korábbi sikerei helyszínére, a rally vb-re. Loebnek nem ment zökkenőmentesen az átállás, mivel már a futam előtti teszten is hibázott, majd a verseny 8. gyorsaságiján kiütötte a DS3 WRC bal hátsó futóművét.

150124 loeb n2

Seb több szakaszt is megnyert és hatalmas csatát vívott Sebastien Ogierrel az első helyért, de a baleset után 10 perc hátrányba került és visszacsúszott a 15. pozícióba.


„Nincs tervben, hogy további futamokon is rajthoz álljak.  A Monte belefért az időmbe, mivel télen nincs semmi olyan programom, ami ütközne ezzel a versennyel.” –nyilatkozta Loeb a szezonnyitó futam előtt.

„Nehéz behatárolni azt, hogy hol is vagyunk jelenleg a többiekhez képest. Néha talán gyorsabbak vagyunk, néha pedig lemaradunk. Az a célunk, hogy jól érezzük magunkat, mivel nekünk nem számítanak a bajnoki pontok.” –tette hozzá a világbajnok.


További híreink a rally világából