Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az M-Sport a jövő évi Portugál Rallyn veti be legújabb specifikációjú Ford Fiesta RS WRC-jét. A Fiesta a 2011-es bemutatkozása óta most esik át a legnagyobb változásokon.

Az M-Sport műszaki vezetője, Christian Loriaux szerint az autó több mint 50%-ban megújul. A kocsi erőforrása 70%-ban módosul a májusi futamra. Új lesz a motorblokk, a hengerfej, a kipufogórendszer, az elektronika, valamint a hűtésen is javítanak.

Az új Fiesta lesz a leggyorsabb rallyautó, amit valaha is épített az M-Sport. Wilsonék remélik, hogy az újításoknak köszönhetően ismét tudnak majd futamokat nyerni. Utoljára Jari-Matti Latvala diadalmaskodott a csapat autójával a 2012-es Wales Rallyn.

141222 fiesta n2

„Az lesz a célunk, hogy a következő évben nyerjünk néhány alkalommal az új kocsival.” –árulta el Loriaux.

Portugália előtt még a 2014-es autóval gyűjtik majd a pontokat, de már ezekben is olyan pneumatikus sebességváltók lesznek, mint amilyet Robert Kubica használt az idei évben. A 2015-ös Fiestában egy teljesen új erőátviteli rendszer lesz beépítve.


„Az elmúlt évben a második helyen végeztünk az egyéni értékelésben és megvolt a sebességünk is. Ez az autó még jobb lesz, ezért nincs okunk a kételkedésre, hogy miért ne érhetnénk el ismét ilyen eredményeket.” -tette hozzá a belga szakember.

Az M-Sport autóit Elfyn Evans és Ott Tänak fogja terelgetni a 2015-ös szezonban.


További híreink a rally világából