Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Ogier ugyan megnyerte az idei rally világbajnokságot, azonban most egy újabb kihívás várt rá. A kétszeres világbajnok egy nürnbergi parkolóházban versenyzett a „Német Pókember”, Jakob Vöckler ellen.

Az eseményt több mint kilenc millióan követték figyelemmel, ugyanis egy televíziós show, a „Wetten dass…” élőben közvetítette a nem mindennapi összecsapást.

141215 ogier n2

Ogier és Jacob egyszerre indultak el. A Volkswagenes pilótának fel kellett száguldania a parkolóház legfelső szintjére, ahol egy szűk, kanyargós „szakasz” várt rá, majd le kellett jutnia a kijárathoz. Eközben Vöckler feladata az volt, hogy megpróbáljon gyorsabban felmászni a tetőre, majd leereszkedni onnan, mint ahogy a rallyautó teljesíti a távot.  A versenyt végül a „Pókember” nyerte meg.


„Gratulálok Jakobnak. Ez egy egészen új kihívás volt. Fantasztikus volt átszáguldani egy többszintes parkolóházon azért, hogy megnyerjek egy fogadást…” –nyilatkozta Sebastien Ogier.

Íme a verseny:


További híreink a rally világából