Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hayden Paddon 2015-ben is a Hyundai Motorsport pilótája lesz. Az új-zélandi versenyző legalább kilenc futamon kap lehetőséget Michel Nandanéktól a következő szezonban.

A 27 éves Paddon a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn még nem fog rajthoz állni, viszont Svédországban már harcba száll a pontokért. A havas futamon eddig egy alkalommal szerepelt, mégpedig 2012-ben, amikor az abszolút huszonharmadik helyen ért célba egy Skoda Fabia S2000-sel.

141215 paddon n2

„A szezon első fele a tanulásról fog szólni, mivel lesznek olyan versenyek, amelyekről kevés tapasztalattal rendelkezünk. Azonban, amikor majd olyan futamra kerül a sor, ahol már mi is mentünk az idei évben, ott úgy gondolom, hogy versenyképesek lehetünk és szeretnék a top 5-ben végezni. Nagy reményekkel vágunk neki a következő bajnokságnak, és azon leszek, hogy minél több segítséget adjak a csapatnak az i20 WRC további fejlesztésében.” –nyilatkozta a 2011-es PWRC bajnok.


„Hayden már bebizonyította, hogy a világ legjobb versenyzői között van a helye. Örülök, hogy továbbra is együtt dolgozhatunk vele, és már alig várom, hogy lássam, mire is lesz képes a következő szezonban, amely nagyon izgalmasnak ígérkezik a Hyundai Motorsport számára...” –árulta el a csapat főnöke, Michel Nandan.

Paddon Thierry Neuville és Dani Sordo csapattársa lesz, és a Hyundai kettes számú csapatában, a Hyundai Motorsport N-ben fogja gyűjteni a pontokat.


További híreink a rally világából