Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Petter Solberg idén megnyerte az FIA Rallycross Világbajnokságot, és most azon dolgozik, hogy visszatérhessen korábbi sikerei helyszínére, a WRC-be.

A 2003-as rally világbajnok 2012-ben szerepelt utoljára a rally vb-n. Abban az évben a 13 futamból ötször állhatott a dobogóra a Ford Fiesta RS WRC-vel.

141209 solberg n2

„Sok dolog történt az elmúlt időszakban, és igen, lehetséges, hogy visszatérek a WRC-be. Még semmi nem biztos a következő szezonnal kapcsolatban. Amikor megkérdezik tőlem, hogy fogok-e még a rally világbajnokságban versenyezni, a válaszom mindig az: „Sohase mond, hogy soha!” A rallynak mindig is helye volt a szívemben, és ez a jövőben sem lesz másképp.” –nyilatkozta a norvég pilóta.


Solberg elismerte, hogy a 2015-ös Monte-Carlo Rally időpontja túl közel van: „Az biztos, hogy nem leszek ott az első futamon, mivel az túlságosan bizonytalannak tűnik. De azután ki tudja mi fog történni? Nagyon szeretem Svédországot, és az elmúlt pár évben jól teljesítettünk ott." (Petter megnyerte a historic versenyt a saját Ford Escortjával.)

Solberg idén, a Rallye du Condrozon ült utoljára WRC-ben.  A belga futamon technikai hiba miatt az élről esett ki a Citroen C4-el.


További híreink a rally világából