Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroenes Kris Meeke és a jelenleg még nem ismert csapattársa jövő évi autója három lépésben kapja meg a fejlesztéseket, hogy fel tudják venni a kesztyűt az idén domináló Volkswagen Polo R WRC-kel szemben.

A Citroen Racing csapatfőnöke úgy gondolja, hogy egy mozgalmas év előtt állnak. Sokkal több ambícióval és futamgyőzelmi célokkal vágnak neki a következő szezonnak.

141123 citroen n2

„Nagyon sok új dolgot fogunk homologizáltatni a jövő évben, és ezeket három lépésben tervezzük megvalósítani.” –mondta Matton a WRC Live-nak.
„Először is a Monte-Carlo Rallyra egy új erőforrással érkezünk, amely ugyanazt a filozófiát követi, mint ami túraautóinkban van. Egy új felfüggesztésünk is lesz, valamint bevetjük az új sebességváltót, aminek a használatát már engedélyezték a jövő évre. Ezek után, a Portugál Rally környékén – még nem tudjuk pontosan, melyik versenyen – egy aerodinamikai csomaggal is frissítjük az autóinkat. Végül az év második felében egy hatalmas lépést akarunk tenni a felfüggesztés területén.”


Matton szerint a műszaki frissítések valamint az, hogy pilótái már több tapasztalattal rendelkeznek, lehetővé teszik a csapatnak, hogy javítsanak idei legjobb eredményükön, a Szardínia Rallyn szerzett második helyezésen.

„Amit a következő évtől várunk, hogy megnyerjünk néhány versenyt. Fejlődést remélünk az autótól, és bízunk benne, hogy pilótáink is tapasztaltabbak lesznek, mint az idei szezon kezdetekor. Ebben az évben vártuk, hogy egy ajtó kinyíljon és megadja nekünk a futamgyőzelem lehetőségét. Rendben, Németországban megkaptuk az esélyt, de nem tudtunk élni vele. Remélem jövőre több ilyen szituáció fog történni.” –tette hozzá Yves Matton.

forrás: wrc.com


További híreink a rally világából