Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mikko Hirvonen bejelentette, hogy a jövő hétvégi Wales Rally után szögre akasztja a bukósisakját. A 34 éves finn pilóta 13 szezont teljesített a rally világbajnokságban. Ez idő alatt négy alkalommal volt ezüstérmes az egyéni bajnokságban, valamint kulcsszerepe volt abban, hogy a Ford 2006-ban és 2007-ben megnyerte a konstruktőri trófeát.

„A több éves versenyzői pályafutásom alatt sokat összpontosítottam magamra. Az életem nagy részét kitöltötte a rally, és a versenynaptár miatt nem lazíthattam. Minden percét élveztem és még mindig imádok vezetni, de más fontos dolgokra is szeretnék időt fordítani, mint például a gyerekeimre és a családomra.” –nyilatkozta Hirvonen.

141106 hirvonen n2

Mikko Hirvonen 2002-ben debütált a WRC-ben, és pályafutása nagy részét a Ford színeiben töltötte. 2004-ben a Subaruval versenyzett, 2012-ben és 2013-ban pedig a Citroen autóit terelgette.

141106 hirvonen n3

„Rengeteg emlékezetes pillanatom van az elmúlt 13 évről. Beutaztam a világot, és sok fantasztikus emberrel találkoztam. Élveztem minden versenyt és minden küzdelmet, amiket kivételes pilóták ellen vívhattam. Sokszor nyertem, de volt, hogy veszítettem. Úgy fogok visszatekinteni ezekre a napokra, hogy egy hatalmas mosoly lesz az számon."



Hirvonen külön köszönetet mondott navigátorának, Jarmo Lehtinennek. „Kiváltság volt együtt dolgozni Jarmoval, aki nélkül mindez nem történhetett volna meg. Először 2001-ben találkoztunk a Helsinki reptéren, ahonnan az első közös versenyünkre repültünk Olaszországba. Ez egy igaz barátság kezdete volt. Sok nevetésben, kalandban, győzelemben és vereségben volt részünk az elmúlt 13 év alatt.”

141106 hirvonen n4

Hirvonen 2009-ben közel állta ahhoz, hogy megtörje Sebastien Loeb sikersorozatát.
„Ellenük voltak a legnagyobb csatáink, amiket imádtam, függetlenül attól, hogy nyertünk vagy veszítettünk. Seb volt az ellenfelem és volt a csapattársam is. A mai napig nagyon tisztelem őt, és úgy gondolom, hogy ez az érzés kölcsönös.” –tette hozzá Mikko Hirvonen.

141106 hirvonen n5

Mikko Hirvonen számokban:

162 futamon állt rajthoz
15 alkalommal győzött
28-szor volt ezüstérmes
68 dobogós eredménnyel büszkélkedhet
259 szakaszsikert ért el
1192 pontot gyűjtött
4 alkalommal nyert zsinórban
8-szor állhatott dobogóra egymást követő alkalommal
22 futamon szerzett zsinórban pontot


További híreink a rally világából